Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pao i Višnjik: Benetton kao prvi koji je 'srušio' Višnjik

Pao i Višnjik: Benetton kao prvi koji je 'srušio' Višnjik
1

U prvom kolu druge faze Ulebova kupa talijanska momčad je pobijedila Zadar 84-76 u utakmici u kojoj je šut jedne služio sjajno, druge baš i ne...

VIDEO

Partizan, Cibona, Maroussi..., nisu uspjeli u onome u čemu je uspio Benetton. Višnjik je bio neosvojiva utvrda košarkaša Zadra četiri mjeseca. A onda je u grad stigao Sandro Nicević i doveo društvo iz Trevisa. Nisu zaboravili ponijeti municiju, 'izrešetali' su Zadar iza crte 6.25. Nije pomogao ni Nicević, dečko iz Pule ubacio je 17 koševa. Kao rezultat svega stigao je poraz od osam koševa minusa i puno teži put do završnice Ulebova kupa.
Benetton je 'pod pekom' odlučio živjeti ili umrijeti od šuta. Rizik se isplatio, ušlo im je 14 trica, ispucali su 21! Šut od 66% za tri nije nešto što se viđa svaki dan. Neal je utrpao pet od osam, Dixon četiri od pet, Soragna tri od tri... A Zadar? Totalni užas, zabili su šest od 29, Rok Stipčević promašio svih sedam, Todor Gečevski stavio samo dvije od osam. Benetton 66%, Zadar svega 20%. A Talijani su bolje i skakali, ulovili su deset lopti više nego Zadar (31-21). Kada je tako, nije ni važno što je Benetton imao čak 11 izgubljenih lopti više.
Nakon prve četvrtine Zadar je bio na minus osam, ali pad je bio nezaustavljiv. Početkom druge dionice semafor je pokazivao - Zadar 22, Benetton 37! Pokušali su se Zadrani vratiti, dali maksimum, čak i poveli 69-68 sedam minuta prije kraja. No snage za završnicu više nije bilo. U ključnim trenucima Talijani su skakali u napadu, dobivali faule uz koš, krali lopte. A Zadar je promašivao. Pogotovo Stipčević, zbog kojeg je trener Pleslić mogao samo čupati kosu s glave. Sve je promašio, izgubio neke lopte u završnici i izletio iz igre u zadnjoj minuti. Pleslić je iz očaja posegnuo za mladim Prostranom, više nije mogao trpjeti Stipčevićeve očajne pokušaje.
Zadrov tragičar je zabio dva poena za 33 minute, iz igre pucao 1-9, ali izvlači ga osam asistencija. Juby Johnson je ubacio je svega četiri koša, puknuo šest lopti iako je na terenu bio 32 minute. Jedini na pravoj razini bio je Gečevski s 24 koša i 11-18 šut iz igre. Perić je dodao 13, Rančić 11. Uz Nicevića, kod Benettona najbolji Gary Neal s 23 poena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić