Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ove godine na igrama mladih sudjelovalo je 328.870 djece

Ove godine na igrama mladih sudjelovalo je 328.870 djece
8

Revijalnu utakmicu u graničaru igrat će na Prokurativamai ministri iz četiri države, Barbara Matić, Šime Vrsaljko, Aleksandar Kolarov, Mehmed Baždarević, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Aitor Karanka...

VIDEO

Alta banka Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih održava se u Splitu od 19. do 23. kolovoza. Iako su se okupili zbog natjecanja, atmosfera na međunarodnoj završnici je izvanredna, a djeca i mladi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije u Splitu se upoznaju, druže, kupaju i s nestrpljenjem iščekuju Alata banka svečano zatvaranje sezone i All Star Sports Day. Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, u Splitu je okupila 824 sudionika državnih prvaka u deset sportskih disciplina, koji su se natjecali za titulu međunardonih pobjednika.  

Pokretanje videa...

Sportske igre mladih 00:58

Toki i Šoki međunarodne prvakinje i D&D doprvakinje u odbojci na pijesku dolaze iz Hrvatske, a u muškoj konkurenciji zlatni su Valentin Predan i Peter Bregar, srebrni Lan Trpinc i Urbančić iz Slovenije.

U sklopu Telemach Dana sporta održana su natjecanja u graničaru i u atletici. Graničar je posebno popularna disciplina jer kroz natjecanja mješovitih ekipa dječaka i djevojčica promiče inkluziju, jednakost i toleranciju. Vatreni zmajčeki (Hrvatska) četvrti put za redom su međunarodni prvaci u graničaru, jedinstven je to rezultat na Igrama. 

Turnir u uličnoj košarci Kinder Joy iznimno je atraktivan igračima i gledateljima. Uz podršku i glasno navijanje Radnice (Hrvatska) zlatne su u ženskoj, a JK u napad (Srbija) u muškoj konkurenciji. Održane su utakmice i Tommy malonogometnog turnira do 12 godina na kojem je slavila ekipa Srćkovo jato (Srbija). Na HEP turniru u rukometu zlatna je RK Metalac (Hrvatska). 

Natjecanja međunarodne završnice nastavljaju se u MIS turniru u odbojci, PBZ kupu u šahu, PAKET24 kup u tenisu i Coca-Cola Cupu. 

Tradicionalno, na splitskoj Rivi u četvrtak, 22. kolovoza, s početkom u 21 sat održat će se Alta banka Svečana ceremonija zatvaranja 28. Sezone Plazma Sportskih mladih. Na svečanoj ceremoniji zatvaranja sudjelovat će i predstavnici vlada zemalja u kojima se Igre održavanju, sadašnji i bivši sportaši te predstavnici sponzora i osobe iz javnog i gospodarskog života regije i Europe. Bogat svečani program upotpunit će i nastupi mladih i talentiranih glazbenika Martina Kosovca, Ane Širić, Sergeja Božića i Natali Radovčić, koji su svojim trudom i upornošću kroz natjecateljski program oduševili regiju. Nakon izvedbi mladih glazbenika svi posjetitelji i građani Splita moći će uživati u koncertu sjajne kantautorice Marije Mirković. 

Kao najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, svjesni svog utjecaja na živote mnoge djece i mladih program svečanog zatvaranja nastavlja se u petak, 23. kolovoza programom Alta banka All-star Sports daya. Poticanje na zdrav način života, toleranciju, zajedništvo, druženje i ostale dobrobiti koje se usvajaju bavljenjem sportom Plazma Sportske igre mladih obogatit će revijalnim natjecanjima na kojima će profesionalni sportaši, visoki dužnosnici u sportu, ambasadori SIM-a, sportaši i osobe iz javnog života regije i Europe, pokazati da su Igre prilika svima da kroz fair play i prijateljstvo pridonesu širenju humanosti, poštivanju različitosti, suzbijanju nasilja i razvoju osjećaja zajedništva. 

All-Star Dan sporta započet će ceremonijom proglašenja novih ambasadora Plazma Sportskih igara mladih Šime Vrsaljka i Aleksandra Kolarova u Hrvatskom domu u Splitu. Program u sklopu Alta banka svečanog zatvaranja 28. sezone Plazma Sportskih igara mladih nastavit će se revijalnim šahovskim turnirom na kojem će šahovska velemajstorica Aleksandra Dimitrijević i velemajstor Zurab Azmaiparašvili, predvođeni Arkadijem Dvorkovičem, predsjednikom Svjetske šahovske organizacije Fide, zaigrati šah na Rivi.  

U sklopu bogatog programa Riva će ugostiti i nagrađivani sportsko-ekološki event “Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet”. Na edukativnom poligonu djeca sudionici međunarodne završnice još jednom će pokazati kako sport i ekologija idu zajedno te će na zabavan način prezentirati razvrstavanje otpada. 

Revijalna utakmica u graničaru, jednoj od najpopularnijih disciplina Plazma Sportskih igara mladih, održat će se na Prokurativama. Mediteranski trg u središtu Splita postat će poprište jedne od najzanimljivijih igara koju će zaigrati SIM ambasadori i prijatelji Igra zajedno s djecom sudionicima Međunarodne završnice, među kojima su i ministar turizma i sporta Republike Hrvatske Tonči Glavina, ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić, ministar gospodarstva, turizma i sporta Republike Slovenije Matijaž Han, ministrica obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine Jasna Duraković, sportaši Barbara Matić, Andreja Leški, Larisa Cerić, Šime Vrsaljko, Aleksandar Kolarov, Mehmed Baždarević, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Aitor Karanka i mnogi drugi te predstavnici sponzora. 

Plazma Sportske igre mladih jedina su manifestacija u regiji koja je ušla u program UEFA foundation for children, na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom Uefe i ambasadorom Igara, i jedna od nekoliko manifestacija u Hrvatskoj u sklopu programa sufinanciranja velikih sportskih manifestacija Ministarstva turizma i sporta. 

Sve aktivnosti i natjecanja od prve do zadnje razine u potpunosti su besplatna za sve sudionike što uključuje dok je partner prijevoza vlakom Hrvatske željeznice putnički prijevoz. 

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, koja je kroz 28 godina postojanja promovirajući sport i sportski način života obogatila živote više od 3,088.000 djece i mladih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom
NAPUSTIO BAYERN U TRAVNJU

U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom

Šuška se da se radi o njemačkom stručnjaku Marcu Neppeu (38). Karijeru je završio 2014. u Alemanniji Aachen te je odmah postao skaut Bayerna
Bilić tražio susret s igračima i Gattusom, no to je odbijeno. Dva su moguća scenarija zašto
NOVI PROBLEMI?

Bilić tražio susret s igračima i Gattusom, no to je odbijeno. Dva su moguća scenarija zašto

Nikola Kalinić u javnost je iznio kako predsjednik Hajduka Ivan Bilić ne priča s trenerom Gennarom Gattusom jer se nije držao obećanja vezanih uz dovođenje pojačanja ovog ljeta