Obavijesti

Sport

Komentari 6

Otac je htio da pliva za Srbiju, Lana odbila: 'Ograđujem se od njega, ne pričamo dvije godine'

Otac je htio da pliva za Srbiju, Lana odbila: 'Ograđujem se od njega, ne pričamo dvije godine'

Lana Pudar je kroz djetinjstvo vježbala plivati u plasteniku vezana konopcima, jer u Mostaru nije bilo gradskog bazena. Otac je improvizirao i napravio od nje svjetsku plivačicu, ali čini se da se odnos pogoršao...

VIDEO

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (18) oglasila se povodom medijskih natpisa o njenom odnosu s ocem Veliborom, koji ju je praktički napravio velikim svjetskim plivačkim talentom. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Plivala je u 'plasteniku' ispred kuće jer grad nema olimpijski bazen, a sad je zlatna na Euru VIDEO

- Osjećam potrebu da ovim putem reagiram na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama - započela je.

European Aquatics Championships

- Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje obitelji. Moj otac i ja već skoro dvije godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom - istaknula je i dodala kako je odluka za koju će zemlju nastupati bila isključivo njezina, a ne očeva. 

Banja Luka: Održan 13. po redu Međunarodni plivački miting

- Zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osjećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim točku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim vas da to poštujete - zaključila je Pudar.

Otac Velibor nije ostao "nijem" na Lanin istup, već se oglasio priopćenjem za javnost.

- Moram odgovoriti na priopćenje moje kćerke Lane Pudar. Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na FB, nigdje nisam napisao da je neko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta poslije, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam tko je kako shvatio moju objavu, koja je bila vrlo jasna - započeo je.

- Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo vidjeli skoro dvije godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi u braku su nastali još 2011. godine, ali sam ostao s obitelji da bih djeci osigurao sve uvjete da odrastu bez ikakvih problema. Da sin Nemanja završi fakultet, a da se Lana može baviti plivanjem. Radio sam deset godina u Saudijskoj Arabiji, a majka je odgajala djecu. Probleme koje smo trebali riješiti Lanina majka i ja, u četiri oka, nikada nismo rješavali jer je njezina majka uvijek kada bi se povela priča o tome tražila zaštitu u maloljetnoj djeci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni. 

Međunarodni plivački miting '22. APRIL' najavljen je u Banja Luci

- Toliko im je priča napričala da bi zaštitila sebe, a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša djeca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savjest čista i da hodam svugdje po svijetu uzdignute glave i gledam ljude u oči - jasno je poručio Lanin otac i zaključio:

Hrvatska dobila najmlađu olimpijku! Jana (17) ide u Pariz!
Hrvatska dobila najmlađu olimpijku! Jana (17) ide u Pariz!

- E sad, ne znam mogu li tako gledati i hodati pojedinci. Bez obzira na sve, uvijek sam tu za svoju djecu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari napravio za njih u ove posljednje dvije godine. Iako su punoljetni, nadam se da će jednog dana "odrasti" i početi razmišljati svojom glavom. Ne želim više polemisati niti pričati o ovim stvarima jer znam tko sam, što sam i kakav sam - poručio je Velibor. 

Ironman: Aerobne vježbe za pretile ljude su plivanje i bicikl
Ironman: Aerobne vježbe za pretile ljude su plivanje i bicikl

Podsjetimo, Lana je rođena u Mostaru, gradu koji nema nijedan gradski bazen. Otac je improvizirao s plastenikom u kojem je plivala ispred kuće vezana konopom, a nedavno je stigla do velikih rezultata. U Izraelu je prošle godine postala svjetska juniorska prvakinja, a ove je godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u disciplini 200 leptir. Na Olimpijskim igrama u Parizu BiH polaže velike nade u svoju plivačicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne