Dominik Livaković ima najviše obrana, kandidat Zlatna rukavica | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 11

Osim bronce, jedan će 'vatreni' u subotu loviti prestižni trofej

Osim bronce, jedan će 'vatreni' u subotu loviti prestižni trofej

Protiv Argentine, unatoč porazu 3-0, Dominik Livaković imao je četiri obrane pa sad uvjerljivo vodi po tom kriteriju među četvoricom golmana polufinalista

VIDEO

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ostala je još utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru. San o novom finalu uništila je Argentina uz malu pomoć talijanskog suca Danielea Orsata koji je kaznio Dominika Livakovića zbog sudara s Julianom Alvarezom.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon poraza protiv Argentine

Hrvatski golman nije ništa mogao kod penala Lionela Messija, a obrana mu nije olakšala posao kod drugog i trećeg gola, no unatoč tomu imao je četiri obrane i izbio na vrh poretka golmana na Svjetskom prvenstvu.

Sad ima 24 u šest utakmica, jednu više od Poljaka Wojciecha Szczesnyja koji, doduše, ima više obrana unutar šesnaesterca (15 naspram 13).

Livi, koji je u četvrtfinalu protiv Brazila imao rekordnih 11 obrana, tako bi mogao dobiti Zlatnu rukavicu, nagradu koju Fifa daje za najboljeg golmana turnira. Podsjetimo, prije četiri godine u Rusiji Luka Modrić dobio je Zlatnu loptu za najboljeg igrača Mundijala.

Livaković će gotovo sigurno završiti SP kao golman s najviše obrana jer mu ni blizu nisu drugi koji su ostali na turniru. Hugo Lloris je na osam, a Bono i Emiliano Martínez na pet.

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva

Gledajući utakmice bez primljenog gola, Livaković je na dvije, jednu manje nego Marokanac i Argentinac. Popravi li još malo statistiku u subotnjoj utakmici za treće mjesto, mogao bi dobiti prestižnu nagradu.

Pitate li kladionice, prvi je favorit Bono (koeficijent 2,75), drugi Emiliano Martinez (3,25), treći Hugo Lloris (5,5), a Livaković posljednji s koeficijentom od 7,5.

Dominik Livaković je s 24 obrane postao i najefikasniji hrvatski golman na jednom Mundijalu i skinuo s vrha Dražena Ladića, današnjeg pomoćnika reprezentacije, koji je u Francuskoj imao 22.

POGLEDAJTE VIDEO: IVANA KNOLL OKRUŽENA MUŠKARCIMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...