Šibenik - Osijek, Tomas i Čanadi: Ovo su za nas dva finala, imamo problema | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 12

Osijek može gurnuti Šibenčane prema drugoj ligi: Ovo su nam dva finala, a imamo problema

Osijek može gurnuti Šibenčane prema drugoj ligi: Ovo su nam dva finala, a imamo problema

Nakon utakmice s Dinamom digli smo ekipu, igrači još vjeruju, što se vidi i na treningu, kazao je trener Šibenika Čanadi koji mora ići po pobjedu jer bi na finale Kupa mogao ići kao siguran drugoligaš

VIDEO

Nakon teškog poraza na Poljudu od Hajduka Osječani putuju na Šubićevac, gdje ih u petak od 18.05 očekuje fenjeraš Šibenik koji se bori za goli život. "Bijelo-plavima" isto gori pod nogama jer nisu osigurali Europu dok se konkurencija nada četvrtom mjestu, zato nema mjesta za opuštanje.

- Očekuje nas teška utakmica u kojoj su nama bodovi potrebni za Europu, a Šibeniku za ostanak. Nakon poraza u Splitu napravili smo dobru analizu i pripremili se za gostovanje na Šubićevcu. Moramo osvojiti važne bodove, Šibenik će sigurno igrati na pobjedu, prema naprijed imaju brze igrače pa im ne smijemo ostaviti prostora - rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

Pokretanje videa...

Svjetlosna fasada Opus Arene 02:21

Osijek je protiv Hajduka odigrao ispod razine, sad mora preuzeti rizik. U zadnjem mu kolu stiže Rijeka na oproštaju od Gradskog vrta, ta bi utakmica mogla odlučivati tko će na ljeto u Europu i hoće li se Konferencijska liga igrati na novom Pampasu ovog ljeta.

- Šibenik i Rijeka su za nas dva finala, u nekoliko bodova smo svi koji se borimo za Europu i moramo izvući maksimum do kraja sezone kako bismo ostvarili cilj. Šibenik će sigurno ići na sve ili ništa, bacat će se na glavu, a mi moramo odgovoriti na isti način, biti čvrsti, agresivni i željeti pobjedu. Bitan detalj je da budemo momčad koja želi više pobjedu, koja će biti žešća, agresivnija i koja će na kraju ostvariti svoj cilj - kaže Tomas, koji neće imati kompletnu momčad na raspolaganju:

- Koga nema bez njega se mora i može. Imamo neke probleme s ozlijeđenim igračima, možda nekoga i osposobimo barem za klupu, ali imamo dovoljno spremnih, koncentriranih i fokusiranih. Ako budemo pravi i uđemo u utakmicu kako treba mislim da s pravom možemo očekivati dobar rezultat - zaključio je.

Trener Šibenika Damir ?anadi održao konferenciju za medije

Njegov kolega Damir Čanadi ne može razmišljati o finalu Kupa jer ga čekaju dva ligaška finala. Ako ne pobijedi Osijek, na Rujevicu bi mogao putovati kao siguran drugoligaš.

- Svatko zna, naravno, ovo je bitna utakmica, iza smo dva boda, na nama je veliki pritisak. Nakon utakmice s Dinamom digli smo ekipu, igrači još vjeruju, što se vidi i na treningu. Odradili smo treninge i analize i ovog tjedna, nadamo se da ćemo, uz pomoć navijača, pobijediti. Velika navijačka potpora u petak bila bi optimalna za nas - rekao je trener Šibenika.

- Osijek je opet stabilan, s novim trenerom Tomasom. Oni će biti otvoreni, tako ćemo se i postaviti. No moramo biti inteligentni, nećemo pobijediti u prvih pet minuta utakmice. Osijek je interesantan, četvrti trener u četvrtoj utakmici protiv Šibenika - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...
Kvalifikacije za Olimpijske igre: Kad i gdje igra Hrvatska, gdje je prijenos? Košarkaši love Pariz
SVE O TURNIRU

Kvalifikacije za Olimpijske igre: Kad i gdje igra Hrvatska, gdje je prijenos? Košarkaši love Pariz

Olimpijski kvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska nastupa u grčkom Pireju