Olićevo društvo iz Davora: Već 20 godina pratimo 'vatrene', a Oline utakmice ne propuštam | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Olićevo društvo iz Davora: Već 20 godina pratimo 'vatrene', a Oline utakmice ne propuštam

Olićevo društvo iz Davora: Već 20 godina pratimo 'vatrene', a Oline utakmice ne propuštam
3

Ne mogu vam ni opisati koliko nam je puta Olić pomogao oko kluba, NK Posavca iz Davora. I nikad ga mi nismo pitali za pomoć, uvijek se on sam ponudi. Zbog toga ga svi toliko vole i cijene, kaže njegov kum Stuburić

VIDEO

Ivica Olić i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ima svoje navijače. Baš kao i hrvatska nogometna reprezentacija. Hamburg je praktički "njegov grad", Olić je u dva navrata dolazio igrati za HSV, dan danas rado se vraća na sjever Njemačke. A Olićev nogometni put, igrački i trenerski, oduvijek su pratili njegovi Davorci.

Pokretanje videa...

Navijači u Hamburgu 00:48

- Olu pratimo cijeli život, znamo se od najranijih dana. Mi smo i kumovi. Bio sam vjerojatno na svim njegovim velikim utakmicama, samo u Hamburgu bio sam već 30-ak puta, tu se već i ja osjećam kao doma - priča nam njegov kum Miroslav Stuburić (52), jedan od onih koji nije propustio još jedan povratak Ivice Olića u Hamburg:

- Ma mi već 20-ak godina pratimo Olu po čitavom svijetu. Još od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. bili smo na svim velikim natjecanjima uz hrvatsku reprezentaciju, posjetili čitav niz njegovih velikih utakmica, prošli s njim sve uspone i padove. Bili smo i na finalu Lige prvaka u Madridu, ništa nas nije pitao, osigurao nam je ulaznice, platio smještaj, sve što je trebalo. I Olić se nikad nije promijenio, uvijek je držao do svojih prijatelja, onih koji su uz njega čitav život.

Veliko društvo od 15-ak Olićevih (i reprezentacijinih) navijača bilo je u Berlinu na dvoboju Hrvatske i Španjolske, a Stuburić se onda još jedanput zaputio u Hamburg.

- Uvijek nas bude puno na svim utakmicama reprezentacije, ali eto u Hamburgu sam ovaj put završio sam. Nema veze, samo da prođemo skupinu, opet ćemo se mi okupiti, putovati dalje i navijati za reprezentaciju. Ma i Olić zna kako je ekipa iz Davora uvijek uz njega, kako ćemo ga zauvijek pratiti. I nekako jedva čekamo da započne samostalnu trenersku karijeru, baš me zanima kako će to završiti.

Stuburić aktivno sudjeluje i u radu NK Posavac iz Davora, pa kaže:

- Ne mogu vam ni opisati koliko nam je puta Olić pomogao oko kluba. I nikad ga mi nismo pitali za pomoć, uvijek se on sam ponudi. Zbog toga ga svi toliko vole i cijene, Ola je prava ljudska veličina. Europsko prvenstvo? Ma idemo dalje, Hrvatska prolazi skupinu, tu nema brige, ha, ha - završio je Stuburić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga