Obavijesti

Sport

Komentari 25

Olić objasnio zašto nije pozvao Durdova: 'Ništa ne ide preko noći. To je samo par utakmica'

Olić objasnio zašto nije pozvao Durdova: 'Ništa ne ide preko noći. To je samo par utakmica'

Bruno Durdov postao je standardni igrač u udarnoj postavi trenera Hajduka Gennara Gattusa. Već je zabio tri odlična gola u HNL-u, ali je uvršten samo na popis U-19 reprezentacije. Olić je obrazložio zašto...

VIDEO

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Ivicom Olićem lovi plasman na Europsko prvenstvo koje će se u lipnju 2025. održati u Slovačkoj. Olić je u rujnu debitirao na klupi mladih "vatrenih", ostvario tijesnu pobjedu protiv Farskih otoka (2-1) u debiju, a zatim izgubio od Portugala (0-2).

Tom je pobjedom Portugal osigurao prvo mjesto i izravni plasman na Euro. Portugalci imaju 21 bod uz jednu preostalu utakmicu, Grčka je druga sa 17 bodova, a Hrvatska treća sa 16, ali i utakmicom manje u odnosu na Grce. Idući test za mlade reprezentativce je Andora, zadnjeplasirana reprezentacija u skupini protiv koje Olićeva momčad ne smije kiksati.

-  To su matematičke kalkulacije. Andora ima kvalitetu, može nam naštetiti. Ako pobijedimo, u što vjerujem, onda nam je protiv Grčke, matematički gledano, dovoljan i bod. Ali to nije pametno, nećemo igrati na bod, uvijek možemo primiti gol u zadnjoj minuti. Zato želimo maksimalni broj bodova, igramo kod kuće i imamo dobar kadar.

Karlovac: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Portugal

Zašto na popisu nema Durdova?

Olić je na okupljanju komentirao talentiranog hajdukovca Brunu Durdova (16), koji je postao redoviti prvotimac kod Gennara Gattusa, a istaknuo se zbog tri lijepa gola koja je zabio u HNL-u.

- Durdov je sigurno interesantan igrač pred kojim je sjajna budućnost. On je trenutačno U-19 reprezentativac. Ako ovako nastavi, ne sumnjam da će jednog dana biti i u seniorskoj reprezentaciji. Radujemo se mladim igračima koji nam dođu i vrlo brzo uče. Na Durdovu je da nastavi s ovakvim radom, težak je to put, ništa ne ide preko noći, to je par utakmica. Iz mojeg iskustva, najbolje bi bilo da se pred njime ne postavlja previše teret A reprezentacije. Ako nastavi ovako, bit će to normalan slijed, poziv u U-21 reprezentaciju i onda, daj Bože, poziv u A reprezentaciju - komentirao je Olić.

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci

Priznao je kako mu je rujanski ciklus pomogao u upoznavanju reprezentacije.

- Lakše mi je nakon što smo proveli 10 dana u rujanskom ciklusu i upoznali se. Skoro su svi igrači isti i u drugom ciklusu, neće nam trebati toliko vremena sada za upoznavanje s mojim radom. Nadam se da će ovo biti uspješno okupljanje - zaključio je.

Na Europsko U-21 prvenstvo plasirat će se devet pobjednika skupina kvalifikacija, a izravni put u Slovačku imaju još tri najbolje drugoplasirane reprezentacije (s time da se u toj računici ne gledaju rezultati protiv zadnjeplasiranih reprezentacija u skupinama koje imaju po šest momčadi).

Preostalih šest drugoplasiranih reprezentacija odlazi u doigravanje koje će se održati u studenom, a tri pobjednika plasirat će se na Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

VIDEO Remek djelo Luke Sučića protiv Atletica! Pogledajte kako je zabio nevjerojatni prvijenac
BRAVO, LUKA!

VIDEO Remek djelo Luke Sučića protiv Atletica! Pogledajte kako je zabio nevjerojatni prvijenac

Sučić je iznenadio i opalio prema golu iz prvog dodira. Nije bio ni namješten za udarac prema golu, ali poslao je nezaustavljivi projektil u mrežu Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana svijeta
Gattuso uoči Šibenika izbacio Pukštasa iz momčadi! Evo zašto
NOVI POTEZ TALIJANA

Gattuso uoči Šibenika izbacio Pukštasa iz momčadi! Evo zašto

Trener Splićana jednokratno je odlučio kazniti Pukštasa, kao što je to učinio ranije sa Sahitijem, Perišićem, Diallom, Dajakuom... Mladog Amerikanca nema u zapisniku protiv Šibenika