Obavijesti

Sport

Komentari 3

Olić: Vušković je neobranjiv, rekao sam mu da ostavi gol i za repku! Luka: Golgeter? A jesam

Olić: Vušković je neobranjiv, rekao sam mu da ostavi gol i za repku! Luka: Golgeter? A jesam

Oduševila me i razveselila reakcija poslije dva primljena gola, nemamo iskusnog igrača koji će nas smiriti. Jako mi je drago zbog Kačavende i nadam se da će dobiti šansu i u klubu, rekao je izbornik Ivica Olić

VIDEO

Ivici Oliću pao je veliki teret s leđa. Novi izbornik Hrvatske U-21 ispunio je prvi cilj, plasirao se u dodatne kvalifikacije s tri pobjede u četiri utakmice, izgubio od ipak bitno kvalitetnijeg Portugala. Čupavo je bilo protiv Grčke u Koprivnici u zadnjem kolu, Hrvatska je vodila 2-0, Grci su izjednačili, mogli i okrenuti, ali na koncu su mladi "vatreni" golom Luke Vuškovića ipak slavili 3-2.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladi 'vatreni' u Koprivnici

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 reprezentacija u Koprivnici 01:08

- Ludo izdanje Hrvatske, ludo poluvrijeme, primili smo dva gola i nismo uspjeli reagirati. Oduševila me i razveselila reakcija poslije ta dva gola, pokazali smo zajedništvo, nije nas to pokolebalo i radujem se zbog ovih dečki koji su zaslužili pobjedu - rekao je Olić za MAXSport.

Sve golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Grci su u nadoknadi prvog dijela zabili dva gola iako su dotad bili u izrazito podređenom položaju.

- Oni (hrvatski reprezentativci, op.a.) nemaju iskusnog igrača koji će ih smiriti i podignuti, plašio sam se reakcije u drugom poluvremenu, ali je bila odlična, bili su izvrsni i zasluženo smo otišli u dodatne kvalifikacije - dodao je Olić.

Što je rekao igračima u svlačionici?

- Probao sam ih smiriti jer smo imali 2-0 i prosuli to u dvije minute. Da nam je netko ponudio prije utakmice nulu, možda bismo je i prihvatili. Ali probali smo ih smiriti da nastavimo igrati kako znamo jer imamo kvalitetu, vidjeli smo Franju Ivanovića koliko je imao udaraca u drugom poluvremenu. Idemo dalje, čekaju nas još dvije utakmice u studenom.

Jako mi je drago zbog Kačavende

Krajem prvog poluvremena ozlijedio se hajdukovac Dominik Prpić.

- Ne znam što mu je bilo, u svlačionici je u poluvremenu bilo konfuzno. To je unijelo nervozu, Matia Barzić morao je ući bez zagrijavanja, nije mu bilo lako, prvi nastup i to u ovakvoj utakmici, ali radujem se i zbog njega.

Opasan je u drugom poluvremenu bio Ivanović, imao nekoliko prilika.

- Svi znamo što Franjo može, on obožava ovakvu igru i duele. Na početku smo imali problema s njihovim krilima pa smo mijenjali sustav u 4-2-3-1. Kačavende (zabio prvi gol, op.a.) mi je jako drago, pokazao je veliku energiju, karakteran je dečko i odlično radi. Nadam se da će kroz ove utakmice dobiti šansu i u klubu - rekao je Olić pa se osvrnuo i na strijelca pobjedničkog gola Luku Vuškovića:

- Vuška sam zamolio da ostavi nešto i za repku, s obzirom na to koliko zabija u klubu. Navikao je zabijati i donio nam jako važan gol. Odigrali su Grci strašnu utakmicu, imaju kvalitetu i iskustvo jer su stariji od nas.

Zašto ste zazivali prekide?

- Svaki dan sam na sastanku i treninzima naglašavao da nam je to prednost. Jer imamo jako kvalitetne igrače, Vuško je neobranjiv, nitko ga ne može zaustaviti, Beljo je sjajan, imamo izvrsne izvođače…

Pobjeda ipak nije bila dovoljna za izravan plasman na Euro kao jedan od tri najbolja drugoplasirana. Hrvatska je na toj ljestvici završila četvrta.

- Nismo obraćali pozornost na druge rezultate, javili su nam da je Njemačka igrala neriješeno. Sačekat ćemo ždrijeb u četvrtak, gledali smo potencijalne protivnike, sa svima možemo igrati, vratit će nam se nadam se i Stojković i Matković - zaključio je Ivica Olić.

Susret Hrvatske i Grčke u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

Luka Vušković stidljivo je komentirao:

- Zadovoljni smo, mogli smo ovo i na puno lakši način da smo bili koncentriraniji u prvo poluvrijeme, ali eto, izborili smo se.

Pretvorio se u pravog golgetera, bio mu je to peti gol ove sezone. Pogledajte ga OVDJE.

- A jesam, haha. Drago mi je što sam zabio, ali mi je još puno draže što smo dobili ovu utakmicu, što imamo još šansu kvalificirati se i to je to.

Olić mu je rekao da sačuva nešto i za reprezentaciju.

- Je, je, haha. Rekao mi je to i za prošlu utakmicu, ali ovu smo iskoristili i, eto, ispalo je dobro sve.

Kako stoper Tottenhama koji igra za Westerlo komentira ždrijeb u četvrtak u podne u kojem Hrvatska može izvući Finsku, Češku, Belgiju, Gruziju i Norvešku.

- Iskreno, nemam pojma ni koga možemo dobiti ni ništa, ali nama je svejedno. Dat ćemo sve od sebe protiv koga god igramo i to je to - zaključio je 17-godišnji stoper koji je postao apsolutni hit svjetskog nogometa.

Susret Hrvatske i Grčke u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

Kačavenda: Nadali smo se da će se poklopiti drugi rezultati

Lukas Kačavenda ovo je ljeto zaslužio novu priliku u Dinamu, a sad je zabio prvi gol od travnja 2022. i pritom gotovo zaplakao.

- Nadali smo se da će nam se poklopiti i drugi rezultati, ali uvijek je takva naša sreća… Moj je gol bio važan, ali je za ekipu i rezultat momčadi. Kako je bilo u poluvremenu? Izbornik nam je rekao da se smirimo i ispalo je dobro..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Poljska - Hrvatska 3-3: Golijada u Varšavi, prvijenci za Baturinu i Sučića, Livaković dobio crveni
'VATRENI' BLIZU ČETVRTFINALU

Poljska - Hrvatska 3-3: Golijada u Varšavi, prvijenci za Baturinu i Sučića, Livaković dobio crveni

POLJSKA - HRVATSKA 3-3 Poljaci moraju uzeti barem četiri boda u posljednja dva kola, a Hrvatska mora izgubiti od Škotske i Portugala da se ne bi plasirala u četvrtfinale Lige nacija
Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP
SLAVLJE U KOPRIVNICI

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Kačavenda, Beljo i Vušković zabijali su za Hrvatsku, Belji je pritom neopravdano poništen gol, a Grčka je krajem prvog dijela zabila dva gola i zakomplicirala situaciju. 'Vatrene' u studenom čeka play-off