Obavijesti

Sport

Komentari 20

Olić: Dinamo je sila u Hrvatskoj. Volim ga, ali Bayern je favorit

Olić: Dinamo je sila u Hrvatskoj. Volim ga, ali Bayern je favorit

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije dao je intervju uoči velikog dvoboja Dinama i Bayerna u Ligi prvaka na Allianz Areni. Olić je legenda oba kluba

VIDEO

Prvi veliki san Ivice Olića bio je nositi dres Dinama iz Zagreba, počinje članak na službenoj stranici Bayerna za koju je legenda hrvatskog nogometa, legenda i Bayerna i Dinama, te sadašnji izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske dao intervju.

- Tada su u Hrvatskoj postojale samo dvije opcije: ili si bio navijač Dinama ili Hajduka - rekao je Olić.

Bio je navijač Dinama s kojim je osvojio prvenstvo u jedinoj sezoni (2002/03.) u kojoj je igrao za zagrebački klub.

- Bila je to jedina godina u kojoj sam igrao za Dinamo.

Davor: 14.9.1979. ro?en Ivica Oli?

Njegov san se ostvario kada je Dinamo Olića, najboljeg strijelca, doveo iz lokalnog rivala i tadašnjeg prvaka NK Zagreba, nastavlja se članak. To je bio prvi put da je netko osim Dinama ili Hajduka osvojio hrvatsko prvenstvo.

- To je bio nevjerojatan osjećaj, i dalje se sjećam - dodaje hrvatski U-21 izbornik.

Olić je legenda i Bayerna i Dinama, a povod njegova razgovora je, naravno, sudar bavarskog i zagrebačkog velikana u Ligi prvaka. Susret je na rasporedu u utorak od 21 sat, mjesto akcije - Allianz Arena.

-  Prije ždrijeba sam se nadao da će Dinamo igrati protiv Bayerna. Sada je to prva utakmica u Ligi prvaka. Naravno, moram biti tamo kad se moji bivši klubovi suoče. Volim Dinamo, ali moj najbolji period bio je u Bayernu. Mislim da će Dinamo odigrati dobru utakmicu, borit će se. Ali svjesni su da je Bayern veliki favorit.

Davor: 14.9.1979. ro?en Ivica Oli?

Dinamo je, znaju svi, iznimno dominantan u Hrvatskoj. Osvojio je sve osim tri naslova, koji su pripali po jedan Hajduku, Zagrebu i Rijeci.

- Razlika u kvaliteti u ligi je ogromna. Dinamo je sila, pogotovo kod kuće pred bučnim navijačima. Pobijedili su Tottenham Hotspur i Atalantu u Zagrebu. Njihovi navijači im mogu pomoći u ostvarivanju velikih pobjeda -  smatra Olić i dodaje:

- Dinamo ima dobru mješavinu međunarodnog iskustva i mladih talenata. Najveći san za mnoge mladiće u Hrvatskoj je kad ih Dinamo pozove. 

Bavarci su zadnji put na Maksimiru igrali 2015. godine kada su slavili 2-0. U Munchenu je bilo 5-0 za Bayern. Prije toga, Bayern je zaustavljen na Maksimiru u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova 1962./63. kada je bilo 0-0 i 4-1 za Dinamo u Münchenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!