Obavijesti

Sport

Komentari 15

Đoković bi osvajanjem naslova u Cincinnatiju ušao u povijest

Đoković bi osvajanjem naslova u Cincinnatiju ušao u povijest
1

Đokoviću od svih turnira Serije 1000 jedino nedostaje naslov u Cincinnatiju. U slučaju titule, svjetski broj jedan postao bi prvi tenisač kojem je to uspjelo u povijesti

VIDEO

Ovo nije vrijeme kad možemo gledati vrhunski tenis. Nekima smeta tranzicija sa zemlje, neki su došli s odmora, a drugima su noge još teške od treniranja. Iako je riječ o turnirima Serije 1000, najboljima je New York već u mislima. Zato su sve oči bile usmjerene na polufinale Montreala. Svi su očekivali kvalitetnu predstavu velikih rivala i dobili su to. Svi su bili sretni, svi osim Novaka Đokovića. Izgubio je u tie-breaku trećeg seta, a još uvijek se vrti video poena kad je dobio lopticu u glavu. Nije najbolje reagirao na ispriku Nadala. A još se prije meča morao ispričati za nepromišljene riječi svog oca koji je nekim izjavama samo potpalio vatru između njih Nadala i njega.

- Napravio sam previše neforsiranih grešaka, posebno kad sam imao svoje šanse. Posebno na forhendu. To je luksuz koji si ne mogu priuštiti protiv igrača poput Nadala. Svi znamo da ne pruža puno prilika - izjavio je razočarani Nole nakon poraza, dok je Nadal pokušao objasniti zašto njihovi mečevi nikad ne iznevjere fanove:

- Guramo jedan drugog do krajnjih granica. Zato uvijek igramo dobro, izvlačimo najbolje jedan iz drugog.

Monaco je došao do prve pobjede na betonu ove sezone. Morao je čekati osam mjeseci na nju, iako je počeo godinu na 12. mjestu ATP ljestvice. Melzer je već dulje vremena u krizi, iako je to zamaskirao dobrim nastupom na Wimbledonu. Nije prošlo u Montrealu, ni ovdje u Cincinnatiju. Monaco je došao do lagane pobjede.

Argentinac je osvojio 81% poena iza prvog servisa, izgubio servis samo jednom, dok je na reternu osvojio polovicu odigranih poena. Posao je dovršio za nepunih sat vremena. Sad ga čeka prvi tenisač svijeta, protiv kojeg ima 0-7 u karijeri. Iako stilski Monaco djeluje kao daleko slabija verzija Đokovića, te nema oružja za duel s osnovne linije, rezultati daju ponešto drugačiju sliku. U zadnja dva meča je Argentinac vodio u setovima, samo što su to bili tek naleti. Na kraju je Nole jednostavno pobjeđivao.

Ovaj put Đoković ima poseban motiv i naslov ovdje bi vjerojatno bitno popravio njegovo raspoloženje uoči US Opena. Naime, nitko od 1990. nije osvojio svih devet turnira Serije 1000,  a on to ima priliku učiniti ovdje:

- Naslov ovdje bi mi puno značio. Postao bi dio povijesti ovog velikog sporta, a to je uvijek posebna čast. Čak i sad jer imam priliku to učiniti. Naravno da želim to postići i daje mi posebnu motivaciju. Igrao sam četiri finala u Cincinnatiju, nadam se da ću ovaj put otići korak dalje.  

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne