Obavijesti

Sport

Komentari 0

Odgođen plov za odličja Elene Vorobjeve! Sutra jedri za broncu

Odgođen plov za odličja Elene Vorobjeve! Sutra jedri za broncu

Hrvatska jedriličarka ima dva zadatka koja mora ispuniti tijekom sutrašnjeg plova za medalje i osvojit će brončano odličje. Nije nemoguće, tijekom tjedna je odradila nekoliko sjajnih plovova

VIDEO

Hrvatska jedriličarka Elena Vorobjeva ipak će se u srijedu boriti za medalju u klasi ILCA 6 u Marseilleu, nakon što je plov za odličja otkazan u utorak zbog nedostatka vjetra. Kao i prethodnih dana, vjetar u Marseilleu je opet izostao, pa proteklih dana gotovo nijedna utrka nije počela u zakazano vrijeme, s gomilom odgoda ili čak prekida već započetih plovova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrana na Olimpijskim igrama u Parizu 02:49

Vorobjeva, 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo, drži peto mjesto uoči plova za odličja i još ima šanse za broncu.

Putokaz za broncu

Elena mora biti barem pet mjesta bolje plasirana od Novežanke Lise Fleme Hoest i barem dva mjesta ispred Švicarke Maud Jayet.

Elena Aleksandrova, djevojačko Oblova, rođena je u ruskoj Kolomni, gradu blizu Moskve, gdje je prvi put sjela u jedrilicu i prevrnula se. Osvojila je srebro na Europskom prvenstvu u Laser radialu u Helsinkiju 2011. godine, a bila četvrta za Rusiju na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. u Londonu jedreći u klasi Elliott 6 sa svojim timskim kolegicama Jekaterinom Skudinom i Jelenom Sjuzevom.

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama na OI u Rio de Janeiru 2016. za Rusiju, odlučila je krenuti ispočetka i sa suprugom Sergejom preselila se u Split. Znala je da Hrvatska ima bogatu tradiciju u jedrenju i uvjete za treniranje, a danas Split zove svojim domom. U Tokiju je nastupila za Hrvatsku, ali je ostala 12. u poretku, nadomak plova za odličja, da bi u Parizu napravila korak više.

Martin Dolenc bio šesti i osmi

Nizozemka Marit Bouwmeester već je i prije finalne regate osigurala naslov olimpijske prvakinje, postavši najuspješnija jedriličarka u povijesti OI s dva zlata, te po jednim srebrom i broncom, dok je Dankinja Anne-Marie Rindom također ranije bila neuhvatljiva u borbi za srebro.

Braća Šime i Mihovil Fantela bili su deveti u klasi 49er, Filip Jurišić je završio kao 19. u klasi ILCA 7, a Palma Čargo u jedrenju na dasci bila 12.

Martin Dolenc u kiteu u dva današnja plova bio šesti i osmi, te ukupno drži 14. mjesto s 54 negativna boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Poljski mediji: Modrić nam je očitao bolnu nogometnu lekciju
REAKCIJE NA PORAZ

Poljski mediji: Modrić nam je očitao bolnu nogometnu lekciju

HRVATSKA - POLJSKA 1-0 "Hrvati predvođeni izvanrednim Lukom Modrićem slavili su 1-0. O tri boda odlučio je sjajan slobodni udarac zvijezde Real Madrida. Poljaci? Bilo je teško gledati", piše poljski medij