Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi Hrvat stigao u Bundesligu: 'Ovo je bio moj cilj od početka'

Novi Hrvat stigao u Bundesligu: 'Ovo je bio moj cilj od početka'

Bochum je odličan klub u kojem naporan rad na terenu znači i navijačima, tako da mislim da ću se ovdje dobro uklopiti, rekao je Medić koji je otišao iz Ajaxa nakon godinu dana

VIDEO

Priča hrvatskog stopera Jakova Medića (25) putokaz je svim mladima nogometašima da nikada ne odustaju od svojih snova. Prije samo šest godina sudjelovao je u HUNS-ovom kampu za profesionalne igrače bez ugovora pa svoj put prema nogometnim visinama tražio kroz hrvatske i njemačke drugoligaše. Zablistao je prije dvije sezone u St. Pauliju gdje je bio jedan od najboljih stopera 'cvajte' pa je prošle sezone u iznenađujućem transferu otišao u Ajax za 2,5 milijuna eura.

Oduševio je sve odmah u debiju zabivši spektakularan gol u rašlje, ali ta idila nije dugo potrajala. Nizozemski velikan prolazio je turbulentno razdoblje, rezultati su bili grozni, a ispaštao je Medić koji je skupio tek šest utakmica. Na početku sezone shvatio je da za njega više nema mjesta u Amsterdamu i odlučio je potražiti novi klub, a to će biti bundesligaš Bochum u koji je za početak došao na posudbu!

Hrvatski stoper tako će ispuniti svoju dugogodišnju želju i nastupit će u najjačem rangu njemačkog natjecanja. I nije skrivao zadovoljstvo povratkom u zemlju gdje je igrao najbolji nogomet.

- Bundesliga je jedna od najboljih liga u Europi i to je moj cilj otkako sam prvi put napravio korak u Njemačkoj, a Bochum je odličan klub u kojem naporan rad na terenu znači i navijačima, tako da mislim da ću se ovdje dobro uklopiti - rekao je Medić, a sportski direktor Marc Lettau ga je ishvalio.

GER; 2. FBL, FC St. Pauli vs 1.FC Nuernberg

- Jakov ima dinamično i okomito otvaranje igre s visokom razinom otpora na presing. On je odličan i na zemlji i u zraku, igra čista i precizna dodavanja i postiže ogromnu brzinu.

Zanimljivo, Hrvati su jedni od najbrojnijih stranaca u povijesti Bochuma! Medić će biti čak 13., a samo je turskih nogometaša bilo više (14). Dres njemačkog kluba nosili su Zoran Mamić, Samir Toplak, Damir Milinović, Mario Jelavić, Ivo Iličević, Toni Tapalović, Ante Čović, Marijo Marić, Alen Petrović, Filip Tapalović, Luka Bonačić i Ivan Žugčić.

Hrvatski stoper napravio je pametan potez povratkom u Njemačku. Igrat će u zemlji gdje je proveo nekoliko godina i neće mu trebati puno vremena za aklimatizaciju. Nastupat će u jednoj od najjačih liga na svijetu i uz to će opet imati priliku nametnuti se izborniku Zlatku Daliću kao jedno od rješenja na poziciji stopera. Pretpozive je već dobivao, no nikada i poziv. Eto mu dodatnog motiva da pokaže svoj puni sjaj u novom klubu. Kako je i Borna Sosa već napustio Ajax, Josip Šutalo sada je ostao sam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!