Obavijesti

Sport

Komentari 34

Novi debakl Brazila: Ozbiljno mu visi Svjetsko prvenstvo!

Novi debakl Brazila: Ozbiljno mu visi Svjetsko prvenstvo!
4

Momčad koju predvode Realove zvijezde Vinícius i Rodrygo izgubila je i četvrtu utakmicu u kvalifikacijama za SP u Paragvaju, a na gostovanju je bez boda ostala i vodeća Argentina

VIDEO

Samo Fifina reforma Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. i proširenje natjecanja na 48 momčadi, od kojih će šest južnoameričkih dobiti izravnu kartu za Mundijal u SAD-u, Kanadi i Meksiku, trenutačno drže Brazil na završnom turniru. Naime, momčad skupocjenih zvijezda, koja je dan prije gostovanja u Paragvaju pompozno najavljivala kako 2026. ide do kraja, izgubila je već četvrti put u osam utakmica kvalifikacija.

SAŽETAK: Paragvaj - Brazil 1-0

Suigrač Lionela Messija iz Inter Miamija Diego Gómez zabio je u 20. minuti prekrasan pobjednički gol u Asunciónu vanjskom stranom kopačke s 20-ak metara i pogurao Paragvajce do sedmog mjesta koje mu trenutačno donosi doigravanje za odlazak na Mundijal, dok je Brazil ostao tek peti s deset bodova, samo jednim više iznad crte koja bi za tu zemlju značila apsolutnu nogometnu i društvenu katastrofu. Ni momčad s Viníciusom, Rodrygom, Paquetom, Gabrielom Magalhaesom, Marquinhosom, Danilom i Alissonom nije mogla protiv borbenih Paragvajaca.

World Cup - South American Qualifiers - Paraguay v Brazil

Listopadski raspored Brazilcima donosi dvije lakše utakmice, gostovanje kod neprepoznatljivog Čilea koji je pretposljednji i domaću utakmicu protiv posljednjeg Perua. Selekcija izbornika Dorivala Juniora tu ne smije kiksati ako ne želi ozbiljno visiti uoči niza težih utakmica u prvoj polovici iduće godine ili bi i izbornik mogao postati bivši. Brazil je najuspješnija reprezentacija u povijesti svjetskih prvenstava s pet titula (1958., 1962., 1970., 1994. i 2002.) i jedina koja je nastupila na svakom prvenstvu od njegova uvođenja 1930. Niti jednom na putu do završnog turnira, a bilo ih je 22 do Katra, nije trebao igrati dodatne kvalifikacije.

SAŽETAK: Kolumbija - Argentina 2-1

Problema je imala i vodeća reprezentacija kvalifikacija Argentina koja je izgubila na gostovanju u Kolumbiji 2-1. Mosquera i James Rodríguez iz penala zabijali su za domaćine, a kod "gauča", kojima za ovo okupljanje nema Messija, zabio je Nicolás González. Argentinci su si, s obzirom na situaciju na ljestvici, mogli priuštiti takav poraz, a neporažena Kolumbija je iskoristila priliku i približila joj se na svega dva boda.

World Cup - South American Qualifiers - Colombia v Argentina

POGLEDAJTE SVE GOLOVE:

Južnoameričke kvalifikacije za SP 2026.

  • Kolumbija - Argentina 2-1
  • Čile - Bolivija 1-2
  • Ekvador - Peru 1-0
  • Venezuela - Urugvaj 0-0
  • Paragvaj - Brazil 1-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio