Obavijesti

Sport

Komentari 0

North Carolini peti naslov, Suton najbolji u Michiganu

North Carolini peti naslov, Suton najbolji u Michiganu
1

Košarkaši sveučilišta North Carolina pobijedili su u ovogodišnjem finalu NCAA lige, odigranom u Detroitu, suparnike iz Michigan Statea 89-72

VIDEO

Novi NCAA prvaci očekivano su u ponedjeljak navečer postali košarkaši North Carolinae, koji su u finalu pobijedili Michigan State 89:72. Spartansima nije pomogla ni sjajna večer potencijalnog hrvatskog reprezentativca Gorana Sutona, koji je za 31 minutu na parketu Ford Field arene postigao 17 koševa (3-4 za tricu), uz 11 skokova i 2 blokade, te ponovno sjajnu obranu.
- Uvijek pokušavte kod protivnika pronaći lošu stranu i to iskoristiti. No North Caroline jednostavno nema loših stranam, svi igraju i zabijaju– rekao je nakon utakmice Suton.
Tar Heelsi su bili apsolutni favoriti i prije početka finala jer su zadržali gotovo kompletnu prošlosezonsku momčad, a stručnjaci već sada predviđaju kako će se njihova startna petorka, Thompson, Hansbrough, Lawson, Green i Ellington od slijedeće sezone preseliti na NBA parkete. Kad se tome doda kako je zadnji ogled ove dvije momčadi, u kome doduše nije nastupio Goran Suton, završio visokom pobjedom North Carolinae 98:63, nije ni čudo da je uoči utakmice trener Spartansa Izzo izjavio kako njegova momčad nema previše šanse za pobjedu.
Na koncu su se njegove riječi i obistinile, u petoj minuti već je bilo 17:7, do 10. je prednost narasla na velikih 31:11 i pitanje pobjednika bilo je praktično riješeno. Tek u drugom poluvremenu Spartansi dolaze do daha, trećom tricom odličnog Sutona u 34. minuti smanjuju na 74:59, no to je bilo sve što su uspjeli napraviti, jer su Tar Heelsi pametnom igrom očuvali prednost.
- Utakmicu smo izgubili u prvih deset minuta kada smo izgubili previše lopti a oni su to znali kazniti, pogodili su sve otvorene šutove. Jednostavno, večeras su bili bolji – priznao je Suton.
Ford Field arena u Detroitu ponovno je bila krcata, oboren je rekord posjeta NCAA finala sa 72.922 gledatelja, koji su od prve minute stvorili paklenu atmosferu. Uoči utakmice legende NCAA i NBA Magic Johnson i Larry Bird, koji su prije točno 30 godina igrali veliko NCAA finale, predstavili su loptu kojom će se igrati finale, a na poluvremenu su na centru predstavljeni i novi stanovnici Kuće slavnih, Michael Jordan, John Stockton i David Robinson.

NCAA finale:
NORTH CAROLINA - MICHIGAN STATE 89-72 (Lawson 21p, 6a, 4s, Hansbrough 18p, 7s / Suton 17p, 11s, 2b)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!