Obavijesti

Sport

Komentari 2

Norris potukao Verstappena na njegovom teritoriju! Britanac će startati prvi u Nizozemskoj

Norris potukao Verstappena na njegovom teritoriju! Britanac će startati prvi u Nizozemskoj

Ono što prvaka može tješiti je statistika koja pokazuje da Norris u ovoj sezoni nije uspio pobijediti na onim utrkama u kojima je imao najbolje startno mjesto

VIDEO

Britanski vozač Lando Norris (McLaren) osvojio je najbolju startnu poziciju za nedjelju utrku Svjetskog prvenstva u Formuli 1 za Veliku nagradu Nizozemske na stazi u Zandvoortu, ostvarivši najbolje vrijeme u kvalifikacijama (1:09.673 minuta).

Dutch Grand Prix

Britancu će društvo u prvom startnom redu raditi aktualni trostruki svjetski prvak i domaći miljenik Max Verstappen (Red Bull), koji je imao za nešto više od tri desetinke sporiji krug u trećem dijelu kvalifikacija (1:10.029).

Za Norrisa je ovo četvrti "pole position" u karijeri, a treći u ovoj sezoni. Ujedno, 24-godišnji Britanac je time prekinuo Verstappenovu dominaciju otkako se 2021. Velika nagrada Nizozemske vratila u kalendar SP-a Formule 1.

Verstappenu zasmetao vjetar

- Sjajan dan. Lijepo je ponovno biti na prvoj startnoj poziciji. Kvalifikacije su prošle dobro, imao sam dobrih krugova, posebno ovaj na kraju, koji je uvijek i najvažniji. Momčad je napravila odličan posao i zadovoljan sam današnjim danom - izjavio je Norris.

Iako nije navikao u bilo čemu biti drugi na stazi u Zandvoortu, Max Verstappen nije bio pretjerano nezadovoljan.

- Napravio sam najbolje što sam mogao, jako sam sretan što sam u prvom redu. U vjetrovitim uvjetima svaki se krug čini drugačiji, tako da se ne može dobiti pravi osjećaj. S obzirom na jučerašnje treninge moram biti sretan, ovo je dobar rezultat. Dat ću sve od sebe sutra, ali kad u kvalifikacijama zaostaneš tri desetinke, moraš biti realan - rekao je Verstappen koji je tri godine zaredom osvajao domaći Grand Prix.

Piastri i Russell iz drugog reda

Ono što ga može utješiti je statistika koja pokazuje da Norris u ovoj sezoni nije uspio pobijediti na onim utrkama u kojima je imao najbolje startno mjesto.

Iz drugog startnog reda u nedjelju utrku (15 sati) će krenuti Australac Oscar Piastri (McLaren) i Britanac George Russell (Mercedes), dok su u trećem Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) i Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari).

Nakon 14 održanih utrka od 24 predviđene ovogodišnjim kalendarom, u vodstvu je Verstappen sa 277 bodova, a drugi je Norris sa 199. Na trećem je mjestu Leclerc sa 177 bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'
RIJEDAK INTERVJU

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'

"Košarkaški Mozart" u to je vrijeme, sedam godina prije smrti, imao 21 godinu i ponio titulu najboljeg sportaša bivše Jugoslavije. Mnoge su mu navijačice izjavljivale ljubav

Ništa od rekonstrukcije Poljuda, Hajduk će dobiti novi stadion
GRADIT ĆE SE

Ništa od rekonstrukcije Poljuda, Hajduk će dobiti novi stadion

Bolje da za Hajduk izgradimo novi stadion na Brodarici, a Poljud saniramo u onom opsegu u kojem bi se on u budućnosti koristio za neke druge sportove, rekao je splitski gradonačelnik