Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nogometašice trenirale na 40 stupnjeva! Gračan: Postajemo vrlo ozbiljna reprezentacija...

Nogometašice trenirale na 40 stupnjeva! Gračan: Postajemo vrlo ozbiljna reprezentacija...
4

Posljednju utakmicu kvalifikacija za Euro Hrvatska igra u Skoplju, kao gost Ukrajine. Remi je našim djevojkama dovoljan da zadrže drugo mjesto u skupini

VIDEO

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u utorak u Skoplju, od 19 sati, igra posljednju utakmicu kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo, protiv Ukrajine. Nakon tri uzastopne pobjede i dva poraza, Hrvatska je na drugom mjestu.

Pokretanje videa...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija VIDEO

- Curama treba čestitati na ovome što su napravile u drugom ciklusu i ostali smo u drugoj jakosnoj skupini. Nije to jednostavno kad pogledamo i druge reprezentacije koje završe u trećoj skupini, s obzirom na reprezentacije s kojima igramo. Možemo biti zadovoljni, dižemo se i postajemo reprezentacija koja je vrlo ozbiljna - poručio je izbornik Nenad Gračan za HNS.

Reprezentacija je odradila zadnji trening uoči utakmice, i to po teškim vremenskim uvjetima, na gotovo 40 stupnjeva Celzijevih.

Šibenik: Hrvatska i Finska susrele se u 4. kolu Lige nacija nogometašica

- Utakmica protiv Ukrajine odlučivat će o drugom i trećem mjestu. Uvjeti, što se tiče vremenske situacije, nisu idealni, a cure su umorne jer su prekinule s prvenstvom i treninzima. Pripremali smo ih zadnjih deset dana, ali cilj nam je isti: pokušati napraviti pozitivan rezultat i ostati na drugom mjestu. Neće biti lako, Ukrajina je dvaput remizirala s Walesom. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji. Međutim, sve je moguće u nogometu i vjerujem da imamo dosta motiva da odigramo dobro, poručio je Gračan.

Za utakmicu je spremna i Antonia Dulčić, koja se vratila nakon dvije ozljede i propustila je prve četiri utakmice u ciklusu. Utakmicu protiv Walesa odigrala je na visokoj razini.

Zaprešić: Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. Hrvatska - Ukrajina

- Osjećam se odlično i drago mi je što sam se vratila u reprezentaciju nakon što sam propustila četiri utakmice. Sad je sve ok i spremna sam za utakmicu. Očekivanja su sigurno velika, bit će teška utakmica jer obje ekipe se bore za svoju poziciju, ali mi smo prvu utakmicu pobijedili. Očekujemo ponovno pobjedu, mislimo da to možemo i dat ćemo svoj maksimum da zadržimo našu poziciju u skupini i imamo što bolji ždrijeb u nastavku - poručila je Dulčić.

U petak 19. srpnja slijedi ždrijeb za play-off kvalifikacija, koje se igraju u listopadu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne