Obavijesti

Sport

Komentari 0

Njemica koju pamete hrvatski ljubitelji tenisa bori se za četvrtfinale Wimbledona

Njemica koju pamete hrvatski ljubitelji tenisa bori se za četvrtfinale Wimbledona

Jule Niemeier prvo je početkom svibnja slavila na Zagreb Ladies Openu, a prije nešto manje od četiri tjedna je osvojila pobjednički pehar na WTA125 turniru u Makarskoj.

VIDEO

Britanska tenisačica Heather Watson (WTA - 121.) i 22-godišnja Njemica Jule Niemeier (WTA - 97.) nikada prije nisu igrale u drugom tjednu Grand Slam turnira, a u nedjelju će odlučivati o tome koja će od njih dvije igrati u četvrtfinalu Wimbledona.

Pokretanje videa...

Đoković: Nisam antivakser, ali neću se cijepiti čak i ako to znači da neću moći osvajati trofeje 01:12

Watson je na radost domaćih ljubitelja tenisa u petak pobijedila Slovenku Kaju Juvan (WTA - 62.) i tako po prvi put u karijeri izborila mjesto u osmini finala na Grand Slam turnirima. U Wimbledonu je debitirala 2010. i do danas joj je najbolji rezultat bilo treće kolo, do kojeg je stigla u tri navrata prije ovogodišnjeg izdanja.

Jule Niemeier je vjerojatno ostala u sjećanju hrvatskim ljubiteljima tenisa, jer je u ovoj godini osvojila naslove na dva najveća profesionalna turnira u Lijepoj našoj. Prvo je početkom svibnja slavila na Zagreb Ladies Openu, a prije nešto manje od četiri tjedna je osvojila pobjednički pehar na WTA125 turniru u Makarskoj.

Wimbledon Championchips

Njemica je u Roland Garrosu odigrala svoj prvi meč u karijeri u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, a samo mjesec dana poslije došla je do osmine finala u Wimbledonu zahvaljujući pobjedi 6-4, 3-6, 6-3 protiv Ukrajinke Lesije Curenko.

Pobjednica dvoboja Watson - Niemeier mogla bi zaigrati u četvrtfinalu protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je do osmine finala stigla nadoknadivši set zaostatka (3-6, 6-1, 6-1) protiv Rumunjke Irine Begu.

Glavna favorikinja za plasman u finale iz donjeg dijela ždrijeba, 3. nositeljica Tunižanka Ons Jabeur, opravdala je taj status protiv Francuskinje Diane Parry svladavši ju sa 6-2, 6-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić