Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nigerijka dvaput rušila svjetski rekord, ali jedan nisu priznali

Nigerijka dvaput rušila svjetski rekord, ali jedan nisu priznali
3

Znala sam da to imam u sebi, bilo je samo pitanje vremena. Znate, cilj je uvijek odraditi dobru utrku, svjetski rekord je bonus, rekla je Amusan koja je prije godinu dana u Tokiju završila na nesretnom četvrtom mjesto

VIDEO

Nigerijka Tobi Amusan (25) postavila je novi svjetski rekord u utrci na 100 metara s preponama u polufnalu Svjetskog atletskog prvenstva u Eugeneu , a kasnije je osvojila zlato uz novo najbolje vrijeme ikad. 

World Athletics Championships

Amusan je istrčala rekordnih 12,12 sekundi te je srušila dosadašnji rekord od 12,20 sekundi koji je u srpnju 2016. godine u Londonu postavila Amerikanka Kendra Harrison. 

U finalu je ponovno briljirala te je istrčala 12,06 sekundi što je bio novi svjetski rekord, ali zbog prejakog vjetra tijekom utrke, isti nije priznat. Naime, mjerač vremena pokazivao je +2,5 metara u sekundi, a dozvoljeno je +2,0 ili manje.

World Athletics Championships

Nigerijka je na Olimpijskim igrama u Tokiju završila na najgorem mogućem mjestu, četvrtom, ali sada joj se sve vratilo. 

- Znala sam da to imam u sebi, bilo je samo pitanje vremena. Znate, cilj je uvijek odraditi dobru utrku, svjetski rekord je bonus -  rekla je Amusan. 

Srebro je pripalo Jamajčanki Britany Anderson (12.23), a broncu je osvojila zlatna iz Tokija, Portorikanka Jasmine Camacho-Quinn (12.23).

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić