Nemate originalan dres, a idete na Euro? Prijeti vam ogromna kazna, a evo što kažu u HNS-u | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 15

Nemate originalan dres, a idete na Euro? Prijeti vam ogromna kazna, a evo što kažu u HNS-u

Nemate originalan dres, a idete na Euro? Prijeti vam ogromna kazna, a evo što kažu u HNS-u

Njemačka će na ovaj način pokušati suzbiti krivotvorenje dresova čija cijena, kada se radi o originalu, nerijetko premašuje cijenu od 100 eura

VIDEO

Brojimo sitno do početka Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Hrvatska svoj put započinje već 15. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Španjolske, četiri dana kasnije u Hamburgu igra protiv Albanije, a grupnu fazu zaključuje 24. lipnja u Leipzigu protiv Italije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Predstavljena je službena himna hrvatske nogometne reprezentacije 01:44

Zaista velik broj hrvatskih navijača očekuje se u Njemačkoj, prema predviđanjima čak i dvostruko više od onih koji su uspjeli nabaviti ulaznice za utakmice. Pa se tako samo u Berlinu očekuje oko 100 tisuća hrvatskih navijača koji će grad obojiti u 'kockice'.

Kažnjavat će se kopije dresova

Sreća po naše navijače je što se utakmice grupne faze ne igraju u Bavarskoj gdje su policijski službenici kudikamo stroži nego u ostatku Njemačke. Policajci bi u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu trebali biti nešto otvoreniji, no navijačima i dalje prijete ogromne kazne.

Rotterdam: Navijači u gradu prije utakmice Hrvatske i Nizozemske

Primjerice, Nijemci će provoditi nasumične provjere originalnosti dresova, a ukoliko se utvrdi da pojedini navijač nosi kopiju, odnosno neoriginalan dres, može dobiti kaznu i do pet tisuća eura po zakonu o zaštitnim znakovima! Njemačka će na ovaj način pokušati suzbiti krivotvorenje dresova čija cijena, kada se radi o originalu, trenutno nerijetko premašuje cijenu od 100 eura.

Zatražili smo od HNS-a komentar na najavu rigoroznog kažnjavanja nošenja neoriginalnih navijačkih dresova. Rekli su nam da to pitanje nije namijenjeno njima, da to nikad nije bila tema komunikacije s Uefom.

Kazna i za konzumaciju alkohola

Isto tako, u Njemačkoj je na snazi strogo pravilo o buci u stambenim područjima, između 22 sata i 6 sati radnim danom. A kažnjava se i konzumacija na javnom mjestu, na neoznačenim fan zonama, u iznosu od 50 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Beljo pojačava Rapid?
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Beljo pojačava Rapid?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...