Obavijesti

Sport

Komentari 35

Nema mu ravnoga: Petković je u ovome najbolji u Ligi prvaka

Nema mu ravnoga: Petković je u ovome najbolji u Ligi prvaka

Napadač Dinama je u prva dva kola osvojio čak 23 duela, što je najviše u Ligi prvaka. Iza njega je Brestov Sima koji je osvojio dva duela manje...

VIDEO

Nekada je znao djelovati nonšalantno i nezainteresirano, ali kada bi zabljesnuo, pokazao bi o kakvoj klasi je riječ. Na radost navijača Dinama, nisu više u pitanju samo bljeskovi. Bruno Petković (29) konstantno igra dobro, najbolji je igrač Dinama i nositelj kluba. Da je otišao početkom prošle sezone, a imao je ozbiljne ponude, Dinamo ne bi osvojio dvostruku krunu, a samim time ne bi ni ušao u Ligu prvaka. Ključan kotačić ka tome cilju bio je upravo on.

Pokretanje videa...

Baturina i Sučić, dvojac vrijedan možda i do 50 milijuna eura! 01:07

- Igrač Dinama kojeg bih doveo? Ima jedan, zove se Bruno Petković, ali je ipak malo prestar za nas - hvalio ga je trener Monaca Adi Hütter nakon remija protiv Dinama (2-2) u drugom kolu Lige prvaka.

Zagreb: Baturina povećao prednost Dinama nad Monacom na 2:0

Hrvatski reprezentativac nije zabio, ali cijelu utakmicu se hrvao sa stoperima Monaca, otvarao prostor za veznjake iz drugog plana i izborio brojne prekršaje. Mogao je biti i junak u završnici da je sudac onaj duel u šesnaestercu Monaca procijenio kao jedanaesterac. 

Petković je zabio Bayernu, protiv Monaca ostao bez učinka, ali u jednom segmentu prednjači u cijeloj Ligi prvaka. Igrač je s najviše osvojenih duela! Prema podacima sa Sofascorea, osvojio ih je čak 23 u dvije utakmice, što je 11.5 po utakmici. Postotak osvojenih duela mu je na 56 posto, a uz to je je i jedan od najfauliranijih igrača Dinama, uz tri pretrpljena prekršaja po utakmici. Visok je i izuzetno jak, a ono što ga izdvaja od ostalih je iznimna tehnička moć. Jako teško mu je oduzeti loptu. 

Neki ga često kritiziraju. Smatraju da kao napadač mora čekati loptu u šesnaestercu i više se posvetiti pozicioniranju i zabijanju golova, a manje razigravanju momčadi i kreaciji, ali to je Petković. Fantazista u tijelu napadača, čovjek koji pokreće ovaj Dinamo i ima punu slobodu kod svih trenera pa tako i kod Nenada Bjelice koji ga je otkrio prije šest godina. Ako mu to oduzmete, gasite njegovu magiju. I ujedno tako pati cijela momčad. 

- Jako sam zadovoljan njegovom igrom kao i svih ostalih, junački se borio sa stoperima, igrao obranu, bio mantinela igračima. I on će biti sve bolji - hvalio ga je Bjelica.

I protiv Bayerna i protiv Monaca podredio se momčadi, što u prošlosti nekad i nije bio slučaj. Često se vraćao na svoju polovicu, pritiskao goste i bio prva linija obrane. O njegovoj formi i inspiraciji itekako će utjecati bodovni učinak Dinama u ovoj sezoni Lige prvaka. A ako on bude na pravoj razini u ključnim utakmicama protiv Slovana iz Bratislave, Salzburga i Celtic, šanse 'modrih' za prezimljavanjem u Europi će bitno porasti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura
NOVI POVRATAK U NAJAVI

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura

Imali smo neki kontakt. Malo su se raspitivali. Sve je ostalo na tome. Moja želja nije bila upitna, ali nekako se to otegnulo, govorio je Benković prije godinu dana...
Stigla nova tablica zarade u Ligi prvaka: Evo na kojem se mjestu trenutačno nalazi Dinamo
PUNI SE BLAGAJNA

Stigla nova tablica zarade u Ligi prvaka: Evo na kojem se mjestu trenutačno nalazi Dinamo

Na prvome mjestu po zaradi nalazi se Manchester City koji je uprihodio 65.56 milijuna eura direktno od Lige prvaka, dok je drugi PSG (65.45 mil. eura) i Liverpool (64.99 mil. eura). Daleko niže je zagrebački Dinamo