Obavijesti

Sport

Komentari 0

Natjecatelji s pet kontinenata stižu u Makarsku na najljepšu utrku polumaratona u Hrvatskoj

Natjecatelji s pet kontinenata stižu u Makarsku na najljepšu utrku polumaratona u Hrvatskoj
4

"Napredujemo ritmom koji nas pomalo i plaši, ove godine imamo 30% više sudionika nego prošle godine, a sjajna je vijest da je čak 40% sudionika iz inozemstva, što znači da će se i turistička sezona produžiti"

VIDEO

Sljedećeg vikenda u Makarskoj će se održati treći Apfel arena Makarska half maraton,  na kojem će sudjelovati više od 1.300 trkačica i trkača iz gotovo 30 zemalja s pet kontinenata. Od hrvatskih predstavnika sudjelovat će prvak i viceprvak Hrvatske Ivan Dračar iz Imotskog i Andrej Hladnik iz Varaždina te viceprvakinja Hrvatske u maratonu Nataša Šustić iz Splita.

Apfel polumaraton

Cijela priča oko makarskog polumaratona ima snažnu vezu s humanitarnim udrugama, tako će dio kotizacije od svakog sudionika ići u korist Udruge osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske, dok će cjelokupan prihod od sudionika utrke na tri kilometra biti uplaćen u korist Lige protiv raka Makarska Rivijera.

Organizatori s ponosom ističu atraktivnost staze koja je ove godine nešto izmijenjena. Start polumaratona te utrka na pet i tri kilometra su na Makarskoj rivi, dok je cilj ispred Apfel arene.

- Makarska utrka je specifična po svojoj konfiguraciji, definitno je jedna od najljepših kod nas i baš bih voljela da se u budućnosti u Makarskoj organizira i prvenstvo Hrvatske, pa da vidimo kako bi se snašli natjecatelji koji su navikli trčati ravne utrke – kazala je Nataša Šustić i dodala:

Apfel polumaraton

- Prva dva polumaratona ostala su mi u lijepom sjećanju, drago mi je čuti da utrka raste i razvija se, pogotovo među djecom. Ovo je lijepa sportska priča koja ide u dobrom smjeru.

Sudionike je pozdravio i direktor utrke, nekadašnji nogometaš Hajduka Vik Lalić:

- Moram priznati da napredujemo ritmom koji nas pomalo i plaši, ove godine imamo 30% više sudionika nego prošle godine, a sjajna je vijest da je čak 40% sudionika iz inozemstva, što znači da će se i turistička sezona produžiti. Ljudi dolaze trčati i uživati, provesti produženi vikend u Makarskoj i okolnim gradovima, imat će priliku poslušati i Gibonnija koji nastupa za dan grada Makarske... Ove godine imamo dječju utrku, utrku na tri i pet kilometara te polumaraton, a najveća pobjeda je što nam je ove godina sudjelovanje prijavilo 170 srednjoškolaca, što znači da se ova lijepa priča širi i dalje.

Apfel polumaraton

Sudionike je pozdravio i Matko Pašalić, predsjednik sportske udruge StartAp, koji će i sam sudjelovati na utrci.

- Ova je utrka zamišljena kao utrka za građane makarske rivijere, ne samo za sportaše, što znači da se može prijaviti bilo tko, bez obzira koliko su spremni. Ako ne mogu trčati, mogu prohodati stazu... Hvala gradu Makarskoj na potpori, hvala općinama Podgora i Tučepi koji nas također podržavaju, drago nam je da će i treće izdanje biti rekordno i da se ova priča širi i dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

VIDEO Ovo je Lewandowski nakon utakmice s Hrvatskom. Novinarima je rekao jednu riječ
REAKCIJA ZVIJEZDE BARCELONE

VIDEO Ovo je Lewandowski nakon utakmice s Hrvatskom. Novinarima je rekao jednu riječ

Napadač Barcelone u fantastičnoj je golgeterskoj formi ove sezone za klub, a nakon sudara s Livakovićem šepao je u hodniku stadiona u Varšavi. Ipak, čini se da nije ozbiljnije ozlijeđen
Livaković dobio drugi crveni u karijeri: 'To je bio jeziv start!'
VIDEO: PODIJELIO TVITERAŠE

Livaković dobio drugi crveni u karijeri: 'To je bio jeziv start!'

Nikad u reprezentativnoj karijeri do jučer Livaković nije bio isključen. Na platformi X pljušte reakcije na sudar s Lewandowskim. I dok ga Hrvati brane, a Poljaci grubo vrijeđaju, navijači Fenera našli su i nešto pozitivno