Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nastupi hrvatskih sportaša: Iz Pariza većinom dobre vijesti!

Nastupi hrvatskih sportaša: Iz Pariza većinom dobre vijesti!
7

Strijelci Maričić i Gorša sutra će se od 12 sati boriti za medalju u finalu zračne puške na 10 metara. Vaterpolisti su pobijedili, kao i Donna Vekić, a braća Sinković bez problema izborila polufinale...

VIDEO

I drugi je dan natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu protekao većinom odlično za hrvatske sportaše, a osobito su se istaknuli strijelci Miran Maričić i Petar Gorša. Uspješno otvaranje turnira imali su vaterpolisti, a pohod na četvrto odličje najavili su i veslači Martin i Valent Sinković.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Braća Sinković u polufinalu OI 01:10

Maričić i Gorša plasirali su se u finale zračne puške na 10 metara. Maričić je plasman u finale ostvario kao četvrti u kvalifikacijama s ukupno 631,3 bodova, dok je  Gorša kvalifikacije završio kao osmi sa 629.8 bodova. Najbolji je u kvalifikacijama bio Kinez Lihao Sheng s ukupno 631.7 bodova. Finale je na rasporedu u ponedjeljak u 12 sati.  

Rowing - Men's Pair Heats

Braća Sinković plasirali su se u polufinale dvojca i svoje četvrte olimpijske igre otvorili su pobjedom. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su prvi s vremenom  6:35.28, dok su drugi bili Rumunji Florin Arteni i Florin Sorin Lehaci (6:40.29), a treća litvanska posada (6:44.59). Polufinale je na rasporedu u srijedu  u 10.34. 

Pariz: XXXIII. Olimpijske igre Pariz 2024. Vaterpolo utakmica, grupa A, Hrvatska - Crna Gora

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Olimpijske igre u Parizu pobjedom protiv Crne Gore sa 11-8 (3-1, 2-4, 3-1, 3-2). Najefikasniji igrači u redovima aktualnih svjetskih prvaka i europskih doprvaka bili su Loren Fatović s tri, te Luka Bukić, Rino Burić i Marko Žuvela sa po dva gola, dok su hrvatski golmani Marko Bijač (5) i Toni Popadić (3) sakupili osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Bogdan Đurđić s tri gola, dok je Dejan Lazović obranio 11 lopti. Drugi nastup hrvatski vaterpolisti imat će za dva dana protiv Italije.

Tennis - Women's Singles First Round

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić otvorila je nastup na svojim drugim olimpijskim igrama pobjedom u prvom kolu protiv Talijanke Lucie Bronzetti sa 6-2, 7-5 nakon sat i 40 minuta. Vekić u drugom kolu čeka Kanađnka Bianca Andreescu. Nažalost, 33-godišnja Petra Martić izgubila je u 1. kolu, bolja od nje bila je sedam godina mlađa Španjolka Cristina Bucsa sa 6-4, 6-3. 

Pariz: Petra Martić izgubila od Španjolke Cristine Bucse za plasman u glavni ždrijeb Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Najstarija hrvatska natjecateljica na ovim Igrama, 44-godišnja stolnotenisačica Ivana Malobabić, kojoj je ovo debitantski olimpijski nastup, igrala je odlično protiv Singapurke Zeng Jian, no na kraju je Zeng slavila sa 4-3 (11-5, 11-3, 11-13, 11-6, 9-11, 13-15, 11-5).  

Table Tennis - Women's Singles Round of 64

Jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo su loše započeli svoj nastup u klasi 49-er, na regatnom polju u blizini Marseillea u prva tri plova redom su ostvarivli 12., 15. i 17. ulazak u cilj u konkurenciji 20 posada. Kako se svakoj posadi odbija po jedan najlošiji rezultat, braća Fantela su sa 27 negativnih bodova na 16. poziciji. Vode Švicarci Sebastian Schneiter i Arno de Planta s tri negativna boda, drugi su Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie s četiri negativna boda, a treći Urugvajci Hernan Umpierre i Fernando Diz s pet negativnih bodova. U nedjelju je svoj nastup na Igrama trebala započeti i Palma Čargo u klasi windsurfing, ali zbog slabog vjetra sva su četiri plova te klase odgođena.

Sailing - Men's Skiff
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane
NEMAJU POHVALNE RIJEČI

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane

Zato, kada dođete u Opus Arenu osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje, dodao je poljski novinar Jacob Seweryn

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka
PRIJENOS OD 20.45

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka

Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim, rekao je Zlatko Dalić na temu Perišića
U Osijeku neće proći dojam, samo bodovi! Dalić vraća stari sustav i 'zaleđenog' dinamovca?
KAKO NA POLJSKU?

U Osijeku neće proći dojam, samo bodovi! Dalić vraća stari sustav i 'zaleđenog' dinamovca?

Plus+ Hrvatska pet i pol godina nije pobijedila u Osijeku! Poljacima je zbog ozljede otpao Buksa, i to nakon što je u Škotskoj ušao umjesto (lakše) ozlijeđenog Lewndowskog. A Dalić na klupi ima nekoliko asova koje nije koristio u Lisabonu