Napoleon u svoje vrijeme nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić i 'vatreni' će je imati! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 10

Napoleon u svoje vrijeme nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić i 'vatreni' će je imati!

Napoleon u svoje vrijeme nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić i 'vatreni' će je imati!
4

Dajte mi sto tisuća Hrvata i osvojit ću svijet, rekao je jednom prilikom Napoleon. A danas će 'vatreni' u Berlinu imati takvu, pa i veću podršku. Sastav? Čini se kako kod Zlatka Dalića više nema dvojbi...

VIDEO

Napokon. Hrvatska nogometna reprezentacija danas otvara još jedan nastup na Europskom prvenstvu, izabranike Zlatka Dalića na startu ovog, njemačkog izazova najprije čeka jedan od najvećih favorita turnira Španjolska. "Vatreni" su spremni, bilo je vidljivo kako naši nogometaši na posljednjim treninzima pucaju od optimizma, kako su fokus prebacili na prvog suparnika Eura.

Pokretanje videa...

Dečki iz Sibinja kraj Slavonskog Broda krenuli na utakmicu 01:20

Ali i dužnika iz finala Lige nacija. Zdravstveno stanje? Rekli bismo tip-top. I tu nema nikakvih problema. Da, Joško Gvardiol je u četvrtak iz predostrožnosti (zbog žulja) preskočio trening, ali to neće nimalo smetati najskupljem braniču svijeta, naš najskuplji reprezentativac danas kreće od prve minute. I spreman je za obračun s mladom španjolskom zvijezdom Lamineom Yamalom.

Dalić je miran i nasmijan, kod hrvatskog izbornika nema nikakve nervoze. Uostalom, Dalić je u ovakvim situacijama puno iskusniji od kolege Luisa de la Fuentea, njemu je to već četvrto veliko natjecanje, španjolskom stručnjaku tek prvo. A o medaljama s velikih turnira da i ne pričamo. I da, De la Fuente mora razmišljati o Modriću, Kovačiću, Brozoviću..., Dalić ipak ne mora.

Neuruppin:  Nakon treninga reprezentativci se družili s navijačima

Hrvatski izbornik uvijek je spreman za šalu, u prolazu popričati s medijima, baciti neku šalu. Kao da je sve spremno, kao da je cijela računica za uspjeh u Njemačkoj odavno u njegovoj glavi. I nadamo se da jest. Svi su zdravi, svi su spremni, evidentno "nabrijani", a dodatan motiv "vatrenima" bit će 100 tisuća Hrvata u Berlinu.

Lisabon: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Portugala

Napoleon je jednom prilikom rekao "dajte mi sto tisuća Hrvata i osvojit ću svijet". Možda je čak bio u pravu. Ako Napoleon svojedobno nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić će je danas imati! I Hrvatsku će danas bodriti brojni navijači iz Lijepe naše, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Švicarske..., svih krajeva svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Transferi UŽIVO: Hrvatska špica u Katru, Šimić napušta Salzburg
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Hrvatska špica u Katru, Šimić napušta Salzburg

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!
NAVIJAČI U DELIRIJU

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!

Neslužbeno doznajemo da je upravo Perišić kontaktirao Rakitića i Džeku kako bi ih nagovorio da navuku bijeli dres. A što se tiče interesa PAOK-a za Livaju, njegov agent nam kaže da 'ta priča ne drži vodu'