Obavijesti

Sport

Komentari 73

Nadal se naklonio Đokoviću: Bila je ovo strašna bitka, a ja nisam imao šanse. Svaka čast

Nadal se naklonio Đokoviću: Bila je ovo strašna bitka, a ja nisam imao šanse. Svaka čast

Sve do ovog polufinala, publika je zbog policijskog sata morala u 23 sata napustiti tribine. Ipak, organizatori nisu htjeli uskratiti navijačima svjedočenje ovom epskom meču pa su išli iznad zakona i ostavili ih na tribinaama

VIDEO

Četiri sata teniske romantike, poezije i neviđenog spektakla za prvi poraz Rafaela Nadala (35) u polufinalima Roland Garrosa. Nešto najbolje što nam svjetski tenis u ovome trenutku može ponuditi. Odnosno, ono što nam samo njih dvojica mogu ponuditi. 

Novak Đoković (34) je u povijesnom meču pobijedio Rafaela Nadala 3-1 (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) i prošao u svoje šesto finale Roland Garrosa. Jedini put ga je osvojio 2016., a sada će ga u finalu čekati debitant u GS finalima Stefanos Tsitsipas.

French Open

Bila je to tek druga Novakova pobjeda nad Rafom na Roland Garrosu, prvu je ostvario 2015., ali sigurno i jedna od najvećih u njegovoj karijere. U četiri sata bespoštedne borbe vidjeli smo toliko spektakularnih udaraca, preokreta, nevjerojatnih poteza, borbe za svaki poen, što nam u ovome trenutku nitko u svijetu tenisa ne može ponuditi. A poprilično smo sigurni, teško će i u budućnosti. 

Iza Nadala je čak 13 naslova, nadao se ove godine 14. i čak 21. Grand Slamu u karijeri, što bi ga izbacilo na vrh liste ispred Rogera Federera koji ima također 20. No, Novak je ovaj put bio jači.

French Open

- Imao sam set loptu na 6:5 u trećem setu, ali sve se promijenilo u tome trenutku. Dupla greška, lak poen na mreži u tie-breaku, bilo je suludih poena, takve greške mogu da se dogode, ali ako želite pobijediti, to si ne smijete dopustiti - kazao je Nadal pa odao počast ljutom rivalu.

- Novaku svaka čast, vodili smo veliku bitku, dao sam maksimum, ali nisam imao šanse. Uvijek je bitne poene igrao dobro. U nekom trenutku nisam imao sreće i to je još više ubrzalo moj poraz - kazao je 35-godišnji Španjolac.

French Open

Đokoviću je to bila jubilarna 30. pobjeda nad Nadalom u 58. meču i revanši za poraz u finalu Rima i finalu prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Očekivano, bio je oduševljen.

- Jako specijalan meč za mene. Stvarno fenomenalna atmosfera, najbolji meč koji sam igrao na centralnom terenu na Roland Garrosu. Ovo je jedan od top tri meča koje sam odigrao i koji ću pamtiti cijeli život. I moje je zadovoljstvo da igram protiv Rafe jedan ovakav meč. I ovo je sigurno jedan od najvećih mečeva koje smo igrali u Parizu. Jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi s nevjerojatnom energijom s tribina. Za navijače i jednog i drugog igrača... Sve je bilo fantastično - kazao je Đoković nakon pobjede.

French Open

Policijski sat u Parizu stupa na snagu od 23 sata i sve do ovog polufinala, publika je u tome terminu morala napustiti teren. Ipak, organizatori nisu htjeli uskratiti navijačima svjedočenje ovom epskom meču pa su išli iznad zakona i ostavili navijače! Eto, toliko znače Rafa i Novak.

French Open

- Jako je teško pronaći način za opisati koliko je posebno igrati s Rafom ovdje. Teško je objasniti i koliki je pritisak igrati sa Rafom ovdje. A pritisak je privilegija. Gledam samo kako unaprijediti svoj karakter, da se unaprijedim kao osoba, naravno i u tenisu - završio je Đoković.

French Open

On će u nedjelju loviti svoj drugi naslov na Roland Garrosu i 19. Grand Slam. S druge strane mreže stajat će mu Stefanos Tsitsipas, koji je u svome polufinalu s 3-2 u setovima bio bolji od Alexandera Zvereva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 73

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni