Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nadal bez olimpijske medalje u Parizu, ispao je i Medvjedev

Nadal bez olimpijske medalje u Parizu, ispao je i Medvjedev

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja

VIDEO

Prvi i drugi nositelj olimpijskog turnira tenisača, Srbin Novak Đoković i Španjolac Carlos Alcaraz, napravili su još jedan siguran korak prema mogućem obračunu za zlatnu medalju u Roland Garrosu, a Rafael Nadal je ostao bez prilike za osvajanje odličja u Parizu, jer je poražen u četvrtfinalu turnira parova. 

Đoković je sa 7-5, 6-3 bio bolji od Nijemca Dominika Koepfera u osmini finala i tako izborio četvrtfinalni dvoboj sa Grkom Stefanosom Tsitsipasom, koji je sa 7-5, 6-1 bio bolji od Argentinca Sebastiana Baeza. 

Pokretanje videa...

'Ivanišević voli fantazije. Novak je donio dobru odluku što je raskinuo suradnju s njim...' 00:48

Bit će to njihov 15. dvoboj i treći u Roland Garrosu. Đoković vodi sa 11-3, ali na zemljanoj podlozi ima 5-0. Posljednji put su u Roland Garrosu igrali u finalu 2021., kad je Tsitsipas imao 2-0 u setovima, ali je izgubio u pet setova, baš kao i godinu prije u polufinalu.

- Ne očekujem ništa manje od velike borbe i vrlo neizvjesnog dvoboja. Moj je cilj doći do finala i boriti se za zlato - rekao je Đoković uoči dvoboja koji će biti na rasporedu u četvrtak.

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja. Ždrijeb ih je u četvrtfinalu odveo na američke specijaliste za parove, Austina Krajiceka i Rajeeva Rama, koji su ih svladali sa 6-2, 6-4.

Tennis - Men's Doubles Quarterfinals

Dvostruki finalist Roland Garrosa (2022. i 2023.) Norvežanin Casper Ruud zaustavio je pobjednički niz Argentinca Francisca Cerundola, koji je u Pariz stigao kao osvajač umaškog Croatia Opena. Norvežanin je slavio sa 6-3, 6-4.

Ovogodišnji umaški finalist Talijan Lorenzo Musetti došao je do četvrtfinala pobijedivši Amerikanca Taylora Fritza sa 6-4, 7-5. Musetti će u četvrtfinalu igrati protiv olimpijskog pobjednika iz Tokija, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je sa 7-5, 6-3 svladao Australca Alexeija Popyrina. Felix Auger-Aliassime priredio je iznenađenje svladavši četvrtog nositelja Danjila Medvjedeva 6-3, 7-6 (7-5).

U četvrtfinalu turnira tenisača bit će zastupljeno osam različitih nacija. Prva favoritkinja za zlato u konkurenciji tenisačica, Poljakinja Iga Šwiatek, izgubila je set, ali je stigla do polufinala, jer je Amerikanka Danielle Collins bila prisiljena predati meč pri vodstvu najbolje igračice svijeta 6-1, 2-6, 4-1. Zanimljivo, Poljakinja je bila ta koja se prva našla u problemima u trećem setu, kad ju je Collins u prvom gemu nenamjerno pogodila loptom u pokušaju 'pasinga' na mreži. No, samo četiri gema poslije, Amerikanka je bila ta koja više nije mogla nastaviti dvoboj.  

OI, tenis (m) - 3. kolo

  • Novak Đoković (Srb/1) - Dominik Koepfer (Njem) 7-5, 6-3
  • Stefanos Tsitsipas (Grč/8) - Sebastian Baez (Arg/12) 7-5, 6-1
  • Alexander Zverev (Njem/3) - Alexei Popyrin (Aus) 7-5, 6-3
  • Lorenzo Musetti (Ita/11) - Taylor Fritz (SAD/7) 6-4, 7-5
  • Casper Ruud (Nor/6) - Francisco Cerundolo (Arg) 6-3, 6-4
  • Felix Auger-Aliassime (Kan/13) - Danjil Medvjedev (4) 6-3, 7-6 (5)
  • Tommy Paul (SAD/9) - Corentin Moutet (Fra) 7-6 (6), 6-3
  • Carlos Alcaraz (Špa/2) - Roman Safiulin 6-4, 6-2

OI, tenis (ž) - četvrtfinale

  • Iga Šwiatek (Polj/1) - Danielle Collins (SAD/8) 6-1, 2-6, 4-1, predaja
  • Zheng Qinwen (Kin/6) - Angelique Kerber (Njem) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (6) 
  • Anna Karolina Schmiedlova (Slk) - Barbora Krejčikova (Češ/9) 6-4, 6-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1
Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"