Na putu do Olimpijskih igara prijete nam Giannis i Dončić, Hrvatska je tek deveti favorit! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Na putu do Olimpijskih igara prijete nam Giannis i Dončić, Hrvatska je tek deveti favorit!

Na putu do Olimpijskih igara prijete nam Giannis i Dončić, Hrvatska je tek deveti favorit!

Slovenski i grčki izbornik objavili su službene popise reprezentacija. Na njima su dva najjača igrača kvalifikacijskog turnira. A Fiba je objavila svoju ljestvicu favorita prema kojoj Hrvatsku čeka puno posla

VIDEO

Izbornik Josip Sesar (46) je odabrao hrvatske reprezentativce koji će nas pokušati razveseliti i našoj košarci vratiti stari sjaj što je djelomično i uspio u pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu gdje je Hrvatska projurila i kojeg je uvjerljivo osvojila pa izborila kvalifikacije u Pireju koje kreću 2. srpnja. Sesar je odabrao 12 veličanstvenih, a oni su: Goran FilipovićBorna KapustaJaleen SmithFilip KrušlinMario HezonjaMateo DrežnjakToni NakićDario ŠarićDario DrežnjakIvica ZubacDanko Branković Ivan Vraneš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trening košarkaške reprezentacije 01:29

Grčka i Slovenija predale popis

Nema Luke Božića, nema niti Bojana Bogdanovića, Ante Žižića, Luke Šamanića... No, naša reprezentacija je dovoljno jaka za potući se s najjačima, a to su svakako Grčka i Slovenija. Ima li Hrvatska dovoljno snage osvojiti kvalifikacijski turnir tek ostaje za vidjeti. Volja, motiv i nada su tu, neka bude i malo sportske sreće pa brige neće biti.

Grčki izbornik Vassilis Spanoulis, legendarni košarkaš koji je većinu karijere proveo u Olympiacosu, predao je službeni popis svoje reprezentacije, a on glasi: Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Thomas Walkup, Nick Calathes, Vasilis Charalampopoulos, Panagiotis Kalaitzakis, Giannoulis Larentzakis, Dinos Mitoglou, Dimitris Moraitis, Georgios Papagiannis, Kostas Papanikolaou i Vasilis Toliopoulos.

Slovenski izbornik Aleksandar Sekulić je također predstavio svoju dvanaestoricu: Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Josh Nebo, Gregor Hrovat, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar i Leon Stergar.

Dakle, Hrvatskoj će na putu do Pariza stajati i Giannis i Dončić, što je i bilo za očekivati, a što je sada postalo službeno. Podsjećamo, Hrvatska igra u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Hrvatska tek deveti favorit kvalifikacija

U isto vrijeme će se igrati četiri kvalifikacijska turnira na svijetu, a od 24 reprezentacije 20 će se pognute glave vratiti kući. Samo četiri reprezentacije, po četiri pobjednika svakog turnira, izborit će Olimpijske igre.

U takvim okolnostima, Hrvatska je tek deveti favorit po Fibinu "power rankingu", a ispred nas su Bahami, Italija, Portoriko, Litva, Španjolska, Latvija, Slovenija i Grčka. Naši najteži protivnici ujedno su i da najveća favorita kvalifikacija.

Top 10 najjačih reprezentacija turnira za OI

  1. Grčka
  2. Slovenija
  3. Latvija
  4. Španjolska
  5. Litva
  6. Portoriko
  7. Italija
  8. Bahami
  9. Hrvatska
  10. Brazil
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Pjacin prijatelj želja Rijeke, Šibenik krenuo po 'Scholesa iz Gajnica' i Vasilja
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Pjacin prijatelj želja Rijeke, Šibenik krenuo po 'Scholesa iz Gajnica' i Vasilja

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...
VIDEO Portugal - Slovenija 3-0: Portugalci nakon drame penala idu dalje, Costa obranio sva tri!
OSMINA FINALA EURA

VIDEO Portugal - Slovenija 3-0: Portugalci nakon drame penala idu dalje, Costa obranio sva tri!

Slovenija je bila blizu ostvarenju sna, no nije uspjela. Oblak je obranio Ronaldov penal, ali Portugal je slavio baš nakon jedanaesteraca. Slovenci će pamtiti šansu Šeška iz 115. minute