Obavijesti

Sport

Komentari 34

Na prvom turniru ušla u finale, od ljubavi prema mirisu stvorila brend, bila u vezi s Wawrinkom

Na prvom turniru ušla u finale, od ljubavi prema mirisu stvorila brend, bila u vezi s Wawrinkom

Donna Vekić sa šest godina prvi put je primila reket i tada je krenulo. Puno uspona i padova, ozljeda, turbulencija, ali ništa ju nije zaustavilo. Vekić je s 28 godina učinila za što su mnogi smatrali da će ranije

VIDEO

Prije mjesec dana je nakon punih 25 godina od uspjeha Mirjane Lučić Baroni ušla u polufinale Wimbledona, a nevjerojatna Donna Vekić (28, WTA 21.) je nastavila s čudesnim igrama pa došla do finala Olimpijskih igara u Parizu!

Odlična hrvatska tenisačica je u finalu izgubila od Kineskinje Qinwen Zheng, no Hrvatskoj je donijela novu olimpijsku medalju, srebrnu, najsjajniju u pojedinačnoj konkurenciji i drugu nakon Gorana Ivaniševića 1992. u Barceloni.

Na prvom WTA turniru stigla do finala

A sve je krenulo sa šest godina. Malena Donna tada je prvi put uzela teniski reket u ruke i sve je krenulo svojim tokom. Prethodno je išla na gimnastiku na koju su ju upisali roditelji, no sudbina je htjela da se vrlo brzo susretne s tenisom i svime što on donosi. Njezin streloviti uspon nije promaknuo trenerima oko nje, stručno oko jasno je moglo vidjeti da u njezinim kretnjama ima "onoga nečega", nečega više zbog čega je već s devet godina završila u kampu Nicka Bollettierija, američkog teniskog trenera i instruktora koji je trenirao svakoga tko je nešto značio u tenisu na Zapadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Tenis sam počela igrati sa šest godina i tada mi je to bila isključivo zabava, nikako odricanje. Što sam bila starija i kako je tenis uzimao maha, počela sam shvaćati da ne mogu raditi sve što poželim jer to možda nije najbolje za moju karijeru. Odabrala sam taj put, imam postavljene ciljeve i, na kraju krajeva, to je moja velika ljubav, pa se u tom kontekstu ništa ne čini preteško - rekla je Donna.

Kada je sa 16 godina na svojem prvom profesionalnom WTA turniru stigla do finala, karte su se posložile. Od tog trenutka krenuo je uspon koji će Donnu kasnije prometnuti u najbolju hrvatsku tenisačicu.

Donna Veki? igrala u finalu na svom premijernom WTA turniru, arhiva

- Nije mi cilj biti najbolja juniorka na svijetu. Nije mi cilj biti u top 10 seniorki na svijetu, takve stvari nisu nemoguće misije, mene zanima samo jedno - želim biti broj jedan na svijetu - samouvjereno je najavljivala Donna Vekić te je tada kao 16-godišnjakinja sa svojim tadašnjim trenerom, Englezom Davidom Felgateom, završila na naslovnici londonskog Timesa!

Ozljeda ju zaustavila u Riju, nastupila u Tokiju

S 18 godina brigu o njezinoj karijeri preuzela je Iva Majoli (46), proslavljena hrvatska tenisačica koja je i dan danas jedina s osvojenim Grand Slam naslovom u hrvatskoj povijesti. Majoli je 1997. godine osvojila Roland Garros kada je u velikom finalu pobijedila tada 16-godišnju Martinu Hingis.

U jednom trenutku njezina karijera nije pošla u smjeru u kojem smo svi mislili da hoće. Bilo je tu puno uspona i padova, lutanja, u jednom trenutku bila je tek 177. tenisačica svijeta... Na Olimpijske igre u Rio de Janeiru se nije uspjela plasirati, četiri godine kasnije u Tokiju je nastupila i to nakon teške operacije koljena. Tada je imala nesreću da ju je trećem krugu zaustavila jedna od najboljih tenisačica svijeta Elena Rybakina.

Zagreb: Okupljanje Fed Cup reprezentacije

- Moj je život sazdan od uspona i padova, ali uspijevam ih prevladati i iz svake bitke izići jača. Jednostavno sam takva. Dat ću sve od sebe u svakom meču pa ćemo vidjeti kamo će me to dovesti. Velika je napetost dok sjedite i čekate svoj red za izlazak na teren - rekla je Donna taman prije Olimpijskih igara.

- Prevelika očekivanja u tinejdžerskim godinama bila su pretežak teret. Očekivanja od drugih, ali najviše zapravo od sebe same. Očekivala sam da ću ponovno igrati finala, da ću biti u top 50... Ali nije išlo tako i trebalo je još dosta godina da se razvijem - ustvrdila je Vekić.

Umag: Održan egzibicijski me?, Donna Veki? - Flavia Pannetta

Ljubav prema tenisu i mirisima

Jednom prilikom rekla je kako su mirisne svijeće jedino što ju podsjeća na dom kada putuje okolo. Hotelske sobe često su bile jedino mjesto gdje bi imala mira. A svijeće s mirisom vanilije posebno ju podsjećaju na rodni Osijek. Zato je ljubav prenijela u posao, osnovavši brend DNNA.

- Imam malu tajnu koju još nisam nikome rekla: uvijek kada gasim svijeću, zaželim jednu želju i želim da mi se sutra ispuni. Roditeljima sam bila predstavila ideju o mirisima za interijere, a oni su me kao i uvijek podržali i počeli smo izrađivati poslovni plan. Glavni nam je cilj bio da se svaka osoba koja koristi moje proizvode osjeća jedinstveno. Tako je nastao brend DNNA. Pet kombinacija mirisa dizajnirao je parfumer Arnaud Fourré, a formule su osmišljene u poznatom parfemskom centru Grasse u Francuskoj. Svijeće su izrađene od 100 posto prirodnog voska nastalog zahvaljujući pčelama iz Parka prirode Kopački rit u Hrvatskoj, a dio zarade od prodaje namijenjen je opstanku pčelinje zajednice upravo u tom parku - rekla je svojevremeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli My Dnna (@my_dnna)

Bila je u ljubavnoj vezi sa Stanom Wawrinkom

Četiri godine trajala je romansa između Donne i Švicarca koji je svojevremeno bio jedan od najboljih tenisača svijeta i koji je po jednom osvajao Australian Open, Roland Garros i US Open. Njihova ljubavna veza započela je 2015. godine, taman kada se Wawrinka razveo od supruge Ilham s kojom je bio 10 godina i s kojom ima kćer Alexiju.

Zbog toga su švicarski mediji naveli da je Donna, ustvari, bila povod za razvod, no istina je da bi se to dogodilo i ovako i onako. Čovjek ne bira kada će se zaljubiti, nije niti ona.

WTA Pre Wimbledon Party - London

- Teško da bi se moglo reći da je naša veza bila tajna. Svi ljudi oko nas, mislim, oni iz tenisa, znali su da smo Wawrinka i ja par, pa je bilo pitanje vremena kada će to izaći na vidjelo. Danas, kada se osvrnem na to razdoblje, moram priznati da je bilo teško. Svakome je teško preboljeti raskid veze, pogotovo ako je to vaša prva važnija veza, a sve se odvija pod povećalom javnosti. Najviše me boljelo to što se izvrtala istina i pisalo da sam ja kriva za raspad njegova braka, što je miljama daleko od istine - rekla je 2019. godine kada su ona i Wawrinka prekinuli.

Na svim putovanjima vjerno ju prati pas Mali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice