Hrvatska je izgubila, ali ništa nije izgubljeno: Evo zašto je gol razlika ključna na ovom Euru... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 136

Hrvatska je izgubila, ali ništa nije izgubljeno: Evo zašto je gol razlika ključna na ovom Euru...

Hrvatska je izgubila, ali ništa nije izgubljeno: Evo zašto je gol razlika ključna na ovom Euru...

Čak četiri od šest trećeplasiranih momčadi idu dalje i Hrvatska ima jako dobre šanse izboriti nokaut fazu. Zato je bitno, ako se već mora, gubiti sa što manjom gol razlikom

VIDEO

Hrvatska je loše otvorila Europsko prvenstvo u Njemačkoj i izgubila od Španjolske 0-3. Naravno, dvije pobjede do kraja bi nam bez previše muke otvorile put do nokaut faze, no što ako nam se potkrade još koji kiks? Onda bi nam plasman u osminu finala bio otežan, ali ne neuhvatljiv.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Berlin: Najveća hrvatska zastava prvi put razvijena u punom opsegu 02:29

Jer ovo Europsko prvenstvo je specifično po tome što čak četiri najbolje trećeplasirane momčadi idu dalje, a kada dođe do konačne raspodjele i računanja tko je zadovoljio kriterije popunjavanja ta četiri mjesta, presudit će gol razlika.

Gol razlika za mirne živce

Što znači da bi Hrvatska, primjerice, s tri boda mogla proći dalje, a u tom slučaju bi itekako odlučivala što bolja gol razlika. Nije isključeno da se to dogodi i s četiri boda, primjerice da pobijedimo Albaniju i remiziramo s Italijom. I tada bi gol razlika itekako mogla odlučivati, a paniku bi smirila da je ona što bolja.

Ne bismo trebali očajavati, prilike ima napretek. Skupina B u kojoj se, uz nas, nalaze ŠpanjolskaItalija Albanija grupa je u kojoj je najmanja mogućnost da trećeplasirani ne prođe dalje. Samo 29 posto šanse je da pozicija broj tri u skupini neće voditi u nokaut fazu natjecanja.

Poznato je koji su nam najizgledniji protivnici u nokaut fazi natjecanja. Na prvom mjestu nalazi se Mađarska s 13 posto, potom slijede Švicarska s 12, Njemačka Škotska 11 posto. Mogućnost da ćemo se susresti s Belgijom Portugalom je 9 posto, Ukrajinom 7, Češkom i Turskom 6.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 136

VIDEO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga