Obavijesti

Sport

Komentari 267

Andrijašević potopio "lokose" i donio je 2. mjesto na ljestvici

Andrijašević potopio "lokose" i donio je 2. mjesto na ljestvici
12

Hajduk je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a na Maksimiru pobijedio Lokomotivu 3-1 i tako 'skočio' na 2. mjesto prvenstvene ljestvice! Dva gola zabio je Andrijašević

VIDEO

Hajduk se nakon poraza od Istre u subotu, vrlo brzo vratio na pobjedničke staze. Svladali su Lokomotivu na Maksimiru 3-1 u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a iako su bili oslabljeni neigranjem nekolicine nogometaša, Kiša, Kouassija, Caktaša, Milića i Mikanovića. Podsjećamo, odgođena je prije dva tjedna zbog reprezentativnih obveza velikog broja igrača 'bilih'.

Iako uvjeti za susret nisu bili dobri, jedva 500 gledatelja i dosadna kiša, obje momčadi odigrale su vrlo sadržajnu i zanimljivu utakmicu. Bila je to repriza finala prošlosezonskog Kupa, a i s istim rezultatskim završetkom. 

Domaći su promašili dvije sjajne uvodne prilike, a onda su primili gol. Maglica je u 23. minuti iznudio penal, a rutinski ga je zabio Andrijašević. Na samom kraju poluvremena Maglica je odigrao dupli pas, došao na 10 metara iskosa i fantastično pogodio suprotne 'rašlje'!

Nakon sat vremena igre 'lokosi' su smanjili zaostatak za kakvu-takvu nadu, koju je ubrzo ugasio Andrijašević. Mišić je zabio prekrasan volej 'iz prve', ali je samo 10 minuta kasnije Franko svojim drugim golom, ovaj put glavom, postavio konačni rezultat.

Tudor je dobro najavio, Lokomotiva će napadati, a to im odgovara. Pokazala je to i završna statistika koja je išla u korist domaćih, udarci 13-8, u okvir 7-3. Ono najbitnije nije išlo na njihovu stranu, rezultat.

Prva je to pobjeda Hajduka nad Lokomotivom u prvenstvu nakon pet utakmica u kojima nisu uspjeli slaviti. Skočili su na 2. mjesto ljestvice! Slijedi im utakmica u Osijeku, dok zagrebačka momčad gostuje na Kantridi.

Tudor ljut na Ivkovića

Treneri su rekli par riječi o utakmici, a onda je Ivković htio razjasniti neke svoje izjave. Naime, Igor Tudor se naljutio na navodnu izjavu svoga kolege koja je prenešena u jednim novinama. Ivković se počeo 'objašnjavati', ali se Tudor ustao i otišao s press konferencije uz riječi:

- Ne mogu prihvatiti ispriku dok zaista ne vidim što se dogodilo na toj 'presici'.

Tablica HNL-a nakon sedam odigranih kola:

  • 1. Dinamo 17
  • 2. Hajduk 16
  • 3. Rijeka 15
  • 4. Lokomotiva 15
  • 5. Istra 11
  • 6. Split 8
  • 7. Zadar 7
  • 8. Hrvatski dragovoljac 3
  • 9. Osijek 3
  • 10. Slaven Belupo 2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 267

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne