Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mladi 'vatreni' igraju ključnu utakmicu: 'Kao da je finale'

Mladi 'vatreni' igraju ključnu utakmicu: 'Kao da je finale'

Hrvatska U-21 u utorak od 18 sati u Koprivnici igra protiv Grčke u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro. Izravan je to dvoboj za drugo mjesto, našima je dovoljan i bod za play-off

VIDEO

Bit će više prostora nego u petak protiv Andore, Grčka će prema naprijed nešto pokušavati jer mora pobijediti. Ali, isto tako to su kvalitetniji igrači i moramo biti bolji, čvršći u duelu.

Najavio je tako Ivica Olić posljednju utakmicu U-21 reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini za Euro, u utorak od 18 sati u Koprivnici. Grci imaju dva boda manje, za razliku od Hrvatske, koja je izgubila oba puta od Portugala i remizirala u Grčkoj, oni su izgubili u Portugalu, kiksali protiv Bjelorusije (remi kod kuće, poraz u gostima), ali i pobijedili Portugal kod kuće. Olićevi izabranici na Transfermarktu vrijede 54,6 milijuna eura, dok su Grci procijenjeni na 11,95 milijuna eura.

Koprivnica: Susret Hrvatske i Andore u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

Našima je bod dovoljan da ostanu drugi, a šanse da završe među tri najbolja drugoplasirana i izravno odu na Euro su minimalne. Dakle, smiješi se playoff, gdje bi suparnici mogli biti Irska ili Norveška, Belgija, Švedska ili Gruzija, Poljska, Rumunjska, Švicarska ili Finska, Ukrajina, Slovenija, te Danska ili Wales.

Ciklus je započeo Dragan Skočić, pa je 'izgubio svlačionicu' i klupu je preuzeo Olić, ali mučila se njegova momčad s Farskim Otocima i Andorom, dok ju je Portugal posve nadigrao.

Koprivnica: Susret Hrvatske i Andore u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

- Grčka je također promijenila izbornika, ovo će mu biti treća utakmica, i promijenio je puno igrača pa nemamo puno utakmica za analizu. Samo onu protiv Farskih Otoka i prijateljsku protiv Slovačke. Ono što smo vidjeli, za to smo se pripremili i vjerujem u svoje momke - kazao je Olić.

Karlovac: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Portugal

Nikola Čavlina ne igra u Osijeku otkako se prije mjesec dana obrušio na klub, ali kod izbornika mlade reprezentacije je nezamjenjiv na golu, a uz to je i kapetan.

- I Andora je bila kompaktna i ozbiljna, a Grčka je vrlo opasna i nikako je ne smijemo shvatiti olako. Moramo biti čvrsti na lopti i slušati izbornika. Postoji pritisak, ali ne bi nas to trebalo sputati. Značajno je kao da je finale, no imamo ozbiljne igrače i ako budemo pravi, pobijedit ćemo - rekao je Čavlina.

Utakmica se igra u Koprivnici na Kušek Apašu uz prijenos na Max Sportu 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Poljska - Hrvatska 3-3: Novi šok! Livaković dobio crveni
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Poljska - Hrvatska 3-3: Novi šok! Livaković dobio crveni

Hrvatski golman bio je brži od Lewandowskog i prvi stigao na loptu, koju je uspješno ispucao. Neupitno je nakon toga pokupio Poljakovu nogu, ali vrijedi istaknuti kako nije promijenio položaj noge
Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP
SLAVLJE U KOPRIVNICI

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Kačavenda, Beljo i Vušković zabijali su za Hrvatsku, Belji je pritom neopravdano poništen gol, a Grčka je krajem prvog dijela zabila dva gola i zakomplicirala situaciju. 'Vatrene' u studenom čeka play-off