Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mladi vaterpolisti bez medalje osam godina! Tucak: Želim vratiti Jokovića već za SP u Dohi

Mladi vaterpolisti bez medalje osam godina! Tucak: Želim vratiti Jokovića već za SP u Dohi
5

Mi na SP-u igramo u 9 sati, a većina tih koji su tako odlučili će tad spavati u hotelu sa šest zvjezdica! O njima mi se uopće ne razgovara. Fuj!, ogorčen je Tucak na šefove svjetskog vaterpola

VIDEO

Najveća je pobjeda ovog Europskog prvenstva što smo napunili bazene na svim utakmicama naše reprezentacije te što će novih stotine ili tisuće djece doći na sport, na vaterpolo.

Uglas su to govorili, još onako utučeni nakon poraza od Španjolske u finalu, i izbornik Ivica Tucak i njegovi šefovi iz HVS-a.

Pokretanje videa...

Dubrovnik i bazen Gruž za vaterpolski Euro 01:11

I pogodili su 'u sridu'! Jer, vjerovali ili ne, hrvatski je vaterpolo u takvom padu da već osam godina mlađi uzrasti nisu osvojili veliku medalju! Već osam godina kolajne nose isključivo seniori.

Hrvatska na SP-u juniora ima tek jednu medalju

Preciznije, svjetska se prvenstva za igrače do 18 godina igraju od 2012. i Hrvatska je na dosadašnjih pet osvojila jednu jedinu medalju: zlato 2016. Mađarska je osvojila osam medalja, Španjolska pet, Grčka četiri, Italija i Rusija po tri, Srbija dvije...

Dubrovnik: Susret Crne Gore i Hrvatske na Europskom prvenstvu u vaterpolu

Europska se prvenstva za igrače do 17 godina održavaju od 1983., u tom su uzrastu od Hrvatske uspješniji tek Mađarska koja ima 15 medalja i Srbija s 14, jer naši su osvojili tri zlata, tri srebra i četiri bronce.

Ali, pazite sad, sa zadnjih šest europskih U-17 prvenstava Hrvatska se vratila bez medalje! Zadnju je osvojila 2011., zlatnu u Rijeci. U međuvremenu Srbija i Španjolska po četiri medalje, Grčka i Mađarska po tri, Italija i Crna Gora po dvije. Hrvatska nula.

Hrvatski klubovi više nisu među favoritima za osvajanje Lige prvaka, daleko od toga, a Mladost kuburi bez novca već godinama.

Popadić na operaciju, možda i Bukić

Europsko srebro Tuckovih junaka tako je opet zabljesnulo, a svi vjeruju da će biti ozbiljni kandidati za medalju i na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

- Da smo osvojili zlato i osigurali plasman na Olimpijske igre, planirao sam na SP ići bez 6-7 igrača s Eura. Ali sad moraju ići svi koji su zdravi. Nažalost, rezervni golman Toni Popadić u petak ide na neodgodivu operaciju lakta, a možda će na operaciju (bruh, nap. a.) morati i Luka Bukić - rekao je Tucak pa napomenuo:

Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije u Dubrovniku

- Zato moram razgovarati s jednim igračem koji sada nije bio u sastavu, ali imamo neki načelni dogovor. Ako želi ići na OI, morat će nam se staviti na raspolaganje već sada. Moramo se mobilizirati svi, počevši od mene, nema puno vremena za kukanje. Iako sam na tabletama za smirenje...

A taj igrač je...

Joković: Vidjet ćemo za SP u Dohi, htio bih na OI

- Da, Maro Joković. On treba reprezentaciji, a Doha je ključ. Moramo u Pariz. Iskustvo iz Rotterdama vjerojatno mi je donijelo ovaj stent koji imam, uništilo zdravlje i oduzelo godine života, pa ne želim ni pomisliti na još jedan Rotterdam. Ne otići u Pariz bio bi debakl!

Podsjetimo, u Rotterdamu je Hrvatska izborila OI 2020., nakon drame peteraca protiv Rusije. A Joković je o temi povratka u reprezentaciju s 36 godina prije mjesec dana za 24sata rekao:

Water Polo - Men - Group B - Spain v Croatia

- Razgovarao sam s izbornikom Ivicom Tuckom i stavio se na raspolaganje reprezentaciji za iduće ljeto za Pariz. Doduše, prvo se moramo kvalificirati na Olimpijske igre, a onda će izbornik procijeniti i odlučiti hoću li mu biti potreban. Daleko je još kolovoz i nadam se samo da ću ostati zdrav, što sada, evo, baš i nije slučaj. Ako tako bude, bit ću tu. Sada mi je najbitnije da zaliječim ozljedu jer bilo kakvo forsiranje može donijeti veću štetu nego korist. Stoga ćemo za Dohu još vidjeti.

Usput, u Dohi će Hrvatska prvu utakmicu, s Australijom, igrati u 9 sati. Što je izazvalo novu porciju gorčine kod izbornika:

- Baš lijepo ljudi to slažu, a većina njih će tad spavati u hotelu sa šest zvjezdica! I gospodu ne zanima kako će se sportaši pripremiti, trenirati, tempirati formu za tri velika natjecanja u jednoj godini. O njima mi se uopće ne razgovara. Fuj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

UŽIVO Transferi: Bivši kapetan Dinama pojačat će Lokomotivu, a vraća se i iskusni stoper...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Bivši kapetan Dinama pojačat će Lokomotivu, a vraća se i iskusni stoper...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga