Obavijesti

Sport

Komentari 56

Miran Maričić osvojio broncu! Prva hrvatska medalja u Parizu

Miran Maričić osvojio broncu! Prva hrvatska medalja u Parizu
5

Hrvat je u finalu zračne puške 10 metara u Parizu završio na trećem mjestu, Petar Gorša osvojio je šesto mjesto. Fantastičan je to uspjeh za bjelovarske strijelce na Olimpijskim igrama

VIDEO

Bjelovarski strijelac Miran Maričić (27) osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu! U finalu zračne puške s deset metara zauzeo je treće mjesto za brončanu medalju s rezultatom 230, a drugi Hrvat u finalu Petar Gorša (36) završio je šesti (165,6).

Shooting - 10m Air Rifle Men's Final

Maričić je u finale došao s četvrtog mjesta, a odličnu formu potvrdio je u finalu gdje je od početka bio vrlo precizan i držao se među prve tri s tek dva hica lošija od 10. Nepreciznost u zadnjem hicu stajala ga je srebrne medalje koju je osvojio Šveđanin Victor Lindgren, a Kinez Lihao Sheng s rezultatom od 252,5 uzeo je zlato i srušio olimpijski rekord. Pucao je fenomenalno, a prije samo mjesec dana srušio je i svjetski rekord.

Shooting - 10m Air Rifle Men's Final

Maričić je nakon prve serije od pet hitaca bio drugi s 52,8 bodova, a Gorša šesti s 51,8 bodova. Maričić je bio drugi i nakon druge serije sa 105,1 bodova, a Gorša se popeo na četvrto sa 104,8 bodova. Gorša, kojem su ovo četvrte olimpijske igre, nakon 16 hitaca je završio natjecanje sa 165,6 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO