Obavijesti

Sport

Komentari 4

Mierez ispred Petkovića, Livaje i Baturine: Proglašen najboljim igračem HNL-a po SofaScoreu

Mierez  ispred Petkovića, Livaje i Baturine: Proglašen najboljim igračem HNL-a po SofaScoreu
3

Prije Miéreza nagradu su, uzastopno od sezone 2020/2021, redom osvajali Lovro Majer,Livaja i Josip Mišić. Argentinac je iza sebe ostavio Brunu Petkovića, Martina Baturinu i Marka Livaju...

VIDEO

Bivši nogometaša Osijeka, Ramón Miérez (27) dobio je nagradu Player of the Season za HNL po izboru SofaScorea, koja tu nagradu dodjeljuje najboljem igraču sezone po statističkim parametrima. Prošlosezonski napadač Osijeka sezonu je završio s prosječnom Sofascore ocjenom 7,55 i tako slavio ispred Dinamovih Brune Petkovića (7,44) i Martina Baturine (7,40), te Hajdukovog kapetana Marka Livaje (7,38).

Miérez je u svojoj ponajboljoj sezoni otkako je u Osijeku bio najbolji strijelac lige s 18 zabijenih golova, imao je najviše udaraca prema golu (3,1 po utakmici), kao i prosječno najviše udaraca u okvir gola (1,3 po utakmici). Njegovo najdominantnije izdanje prošle sezone bila je utakmica 32. kola. Osijek je gostovao kod Gorice, a Miérez je u 3:0 pobjedi svog kluba postigao hat-trick, osvojio pet duela, otklonio jednu opasnost pred svojim vratima, oduzeo jednu loptu, te je tu utakmicu završio s visokom Sofascore ocjenom 9.8.

Osijek: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: NK Osijek - FCI Levadia Tallinn

Argentinac je po završetku prvenstva završio u najboljoj momčadi sezone i zatim postao ukupno četvrti osvajač trofeja Sofascore za najboljeg igrača sezone. Prije Miéreza nagradu su, uzastopno od sezone 2020/2021, redom osvajali Lovro Majer,Livaja i Josip Mišić.

Rasprodaja u Osijeku: Bez Miereza su ostali, a sada ih napušta i ponajbolji igrač?
Rasprodaja u Osijeku: Bez Miereza su ostali, a sada ih napušta i ponajbolji igrač?

Miérez je nagradu primio prije nego je Hrvatsku odlučio zamijeniti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje nastavlja svoj nogometni put. Dres Osijeka zamijenio je dresom Al-Jazire. Trofej mu je uručio Branimir Karačić, direktor marketinga Sofascorea. Miérez je i u novom klubu nastavio sa starim navikama, trebalo mu je samo šest minuta da u svom debiju zabije gol.

Osijek: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: NK Osijek - FCI Levadia Tallinn

Dodatna zanimljivost je da je Ramón Miérez zapravo prvi svjetski nogometaš koji je u ruke primio novi, redizajnirani Player of the Season trofej Sofascorea. Trofej koji nagrađuje kontinuitet kvalitete kroz cijelu sezonu, redizajniran je kao dio globalne humanitarne kampanje Field of Dreams. U sklopu te kampanje Sofascore obnavlja nogometni teren u Brazilu i tako postavlja temelje za nadolazeće mlade nogometaše da i oni počnu graditi svoje snove. Kampanja se provodi u suradnji s brazilskom nogometnom legendom Zicom u čijoj se nogometnoj akademiji taj teren obnavlja. Trofej Sofascore Player of the Season dodjeljuje se u 50-ak liga na svijetu.

Neki od osvajača trofeja za prošlu sezonu su: Rodri (8.01, Manchester City, Premier League), Kylian Mbappé (7.89, PSG, Ligue 1), Jude Bellingham (8.05, Real Madrid, LaLiga), Harry Kane (7.76, Bayern, Bundesliga), Hakan Çalhanoğlu (7.68, Inter, Serie A).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...
NASTAVLJAJU SE OBRAČUNI

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...

'Pavelin ne vodi Hajduk iz sjene. S Gattusom sam pričao prije deset dana, ali ja nemam razloga razgovarati s njim i sugerirati mu što da radi. Novog sportskog direktora objavit ćemo kad potpišemo ugovor, rekao je Ivan Bilić
Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi
OBITELJSKE VEZE

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi

Plus+ Markov tata i Darijeva mama su brat i sestra, a do sada su dvaput igrali međusobno na utakmicama Splita i Slaven Belupa. Svatko ima po jednu pobjedu, ali i jedan zabijeni gol protiv bratića...