Obavijesti

Sport

Komentari 19

Meč karijere za Ajdukovića: Protiv Nadala za finale turnira!

Meč karijere za Ajdukovića: Protiv Nadala za finale turnira!

Nadal je ovaj turnir u Bastadu osvojio davne 2005. godine, a ovo mu je prvo polufinale nakon Wimbledona 2022. godine kada je i prije početka meča predao dvoboj Australcu Kyrgiosu

VIDEO

U subotnjem polufinalu zemljanog ATP 250 turnira u švedskom Bastadu hrvatski tenisač Duje Ajduković igrat će protiv Španjolca Rafaela Nadala, jednog od najboljih tenisača svih vremena.

U prvom četvrtfinalnom meču dana 23-godišnji Ajduković je svladao Brazilca Thiaga Monteira sa 6-2, 4-6, 6-4, dok je Nadal igrao čak četiri sata kako bi izborio ogled protiv hrvatskog igrača. Sa 6-7(2), 7-5, 7-5 je svladao četvrtog nositelja Argentinca Mariana Navonea, inače 36. igrača na svijetu.

Varaždin: Davis Cup, meč Duje Ajduković - Bergs Zizou

Nadal je ovaj turnir u Bastadu osvojio davne 2005. godine, a ovo mu je prvo polufinale nakon Wimbledona 2022. godine kada je i prije početka meča predao dvoboj Australcu Kyrgiosu.

U prvom setu Navone je poveo 4-1, ali se do kraja ipak silno namučio kako bi došao do startne prednosti u setovima. Nadal je nadoknadio zaostatak, ali je ostao bez snage u tie-breaku kojeg je Argentinac dobio sa 7-2.

FILE PHOTO: Tennis: French Open

U drugoj dionici su se stvari okrenule. Nadal je poveo 3-0, ali je i on upao u probleme kako privesti set kraju. Navone se vratio, zaprijetio, ali je iskusni Španjolac ipak dobro reagirao u trenucima kada se lomila ta dionica te je izjednačio na 1-1 u setovima nakon 7-5.

Bolji start u odlučujućem, trećem setu imao je četvrti nositelj Navone. Poveo je 2-0, ali je Nadal kontrirao s pet osvojenih gemova. Međutim, legendarnom Španjolcu ni 5-2 nije bilo dovoljno da mirno privede meč kraju. Navone je izjednačio na 5-5, ali je Nadal za završnicu skupio dovoljno snage da uzme dva gema u nizu i ipak ostvari veliku pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

UŽIVO HNL transferi: Rijeka u završnici roka dovodi dvojicu
PRATITE TRANSFERE

UŽIVO HNL transferi: Rijeka u završnici roka dovodi dvojicu

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Dalić zbunio puk! 'Vozio sam Perišića, nisam ni znao da on i dalje igra za reprezentaciju...'
IZBORNIK MORAO PROTIV SEBE

Dalić zbunio puk! 'Vozio sam Perišića, nisam ni znao da on i dalje igra za reprezentaciju...'

Plus+ Ovaj hoće igrati za Kanadu, ovaj za Austriju, ovaj za Njemačku... nek' ide tko hoće! Za Hrvatsku je igrati ponos i čast. A neki su osvojili dvije medalje bez da su se oznojili. Kad lagano do nečega dođeš, ne znaš to cijeniti