Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mbappé 'cijedi' PSG do kraja: Prijavio klub za 55 milijuna €!

Mbappé 'cijedi' PSG do kraja: Prijavio klub za 55 milijuna €!

Ukoliko se francuski klub proglasi krivim, PSG bi mogao izgubiti natjecateljsku licencu, što bi dovelo do izbacivanja iz Lige prvaka i francuske prve lige

VIDEO

Francuski nogometaš Kylian Mbappé, koji je ove godine iz PSG-a prešao u Real Madrid, obratio se pravnom odboru Francuske profesionalne nogometne lige (LFP) da riješi financijski spor s njegovim bivšim klubom PSG-om.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Real Madrid predstavio napadača Kyliana Mbappea na stadionu Bernabeu 01:28

Mbappe se obratio se LFP-u koja u Francuskoj vodi ligaška i Europskoj nogometnoj konfederaciji, vezano za financijske obveze koje prema njemu još uvijek ima PSG, čiji je glavni dioničar katarski financijski fond Qatar Sports Investments, piše "Le Monde".

Ukoliko se francuski klub proglasi krivim, PSG bi mogao izgubiti natjecateljsku licencu, što bi dovelo do izbacivanja iz Lige prvaka i francuske prve lige. 

Što PSG duguje Mbappéu?

Iznos od 55 milijuna eura uključuje posljednju trećinu obećanog bonusa od 36 milijuna eura, koji bi igrač trebao dobiti u veljači, posljednja tri mjeseca ugovorne plaće za travanj, svibanj i lipanj te tzv. etički bonus“, također za ova tri mjeseca. Mbappéovi odvjetnici poslali su službeni zahtjev PSG-u sredinom lipnja.

Mbappé je igrao za PSG od 2018. do 2024., a za pariški je klub zabio 256 golova u 308 nastupa u svim natjecanjima.

Uspjesi s PSG-om

S PSG-om je pet puta osvajao naslov prvaka Francuske, tri puta francuski Kup i Superkup te dva puta je osvojio Liga kup.

Mbappé je s francuskom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. osvojio je srebrnu medalju.

Početkom lipnja napadač je potpisao petogodišnji ugovor s Real Madridom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...
NASTAVLJAJU SE OBRAČUNI

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...

'Pavelin ne vodi Hajduk iz sjene. S Gattusom sam pričao prije deset dana, ali ja nemam razloga razgovarati s njim i sugerirati mu što da radi. Novog sportskog direktora objavit ćemo kad potpišemo ugovor, rekao je Ivan Bilić
'Hajduk ide u krivom smjeru, pun je uhljeba i nema za plaće!'
BEZ RUKAVICA

'Hajduk ide u krivom smjeru, pun je uhljeba i nema za plaće!'

Nikola Kalinić tvrdi: Moj posao je bio prodavati maglu, smiješni smo ispali pred igračima i agentima jer smo uvijek čekali njih. Mogu preuzeti odgovornost i nemam ništa protiv toga