Obavijesti

Sport

Komentari 2

Matković uoči Estonije: Gležanj mi je natekao, ali riješit će se, moglo je biti i puno gore

Matković uoči Estonije: Gležanj mi je natekao, ali riješit će se, moglo je biti i puno gore
4

Estonci igraju dobro, igraju brzu košarku s dosta passeva i igraju pametnu košarku. A kakav će biti rezultat… nadamo se najboljem, naravno, rekao je košarkaš Matković

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas u Milanu ima slobodan dan (uz jedan trening), a već sutra nastavljaju s Europskim prvenstvom. U 14.15 na rasporedu je utakmica protiv Estonije.

Pokretanje videa...

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši VIDEO

Izbornik Damir Mulaomerović osvrnuo se na dvije odigrane utakmice, poraza protiv Grčke (85-89) na otvaranju Eurobasketa i pobjede protiv Velike Britanije (86-65). 

 - Dosta smo se potrošili u ove dvije utakmice. Bitno je bilo što smo protiv Velike Britanije podijelili minute, dali priliku i igračima koji nisu participirali u prvoj utakmici, prije svega Mavra, Gnjidić i Prkačin, a mislim i da su oni to najbolji mogući način iskoristili. Danas smo trenirali, spremamo se, radimo analize. Čeka nas teška utakmica i nezgodna ekipa nošena fanatičnim navijačima, bilo ih je četiri do pet tisuća na svakoj utakmici. Šuterski nezgodni, jaka vanjska linija, no pripremit ćemo se. Ovaj slobodan dan je dobro došao jer je dosta igrača bilo umorno zbog dvije utakmice s razmakom manjim od 24 sata. No, idemo dalje i nadamo se dobroj utakmici i pobjedi sutra - rekao je. 

Estonija je u posljednjoj utakmici izgubila za pola koša, to će im vjerojatno biti dodatna motivacija protiv Hrvatske?

- Oni su to na kraju nesretno izgubili, a obje su ekipe energetski jake. Na kraju su izgubili dobivenu utakmicu nekim svojim greškama, međutim to je jako nezgodna ekipa, šuterski sjajna i dosta su atletični, pogotovo vanjska linija. Defanzivno moramo biti na visokom nivou i imati koncentraciju svih 40 minuta - dodao je. 

Karlo Matković bitan je kotačić hrvatske reprezentacije, a tako je bilo i u utakmici s Velikom Britanijom. U utakmici ste prezentirali nekoliko lijepih poteza, no onda se dogodila ozljeda. Kakvo je danas stanje?

Zagreb: Trening košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice za SP protiv Švedske

- U redu je, iskreno moglo je biti i gore. Uganuo sam zglob, ali nije bila puna težina i nije jako otečeno pa ćemo danas vidjeti kroz terapije i mislim da ćemo to riješiti do sutra - rekao je nakon čega je prokomentirao pobjedu i poraz. 

- Protiv Britanije smo opet, kao i protiv Grčke, bolje ušli u drugom dijelu. Agresivnije, bolji u obrani i složni u napadu, tu se baš vidjela kvaliteta. Moramo još naći taj ritam i početi više-manje od obrane i od toga graditi napad i igrati malo brže.

Za Estonce su Matković kaže spremni.

- Uvijek, za sve smo spremni! Spremamo se za svaku utakmicu isto, i svaki put imamo isti pristup - kaže Matković. 

Aco o trenucima koji su slomili Hrvatsku: Pa Giannis je prvo napravio prekršaj pa duplu!
Aco o trenucima koji su slomili Hrvatsku: Pa Giannis je prvo napravio prekršaj pa duplu!

Estonija je izgubila za pola koša od Ukrajine…

- Da, sigurno će i zbog toga protiv nas biti dodatno motivirani. Igraju dobro, igraju brzu košarku s dosta passeva i igraju pametnu košarku. A kakav će biti rezultat… nadamo se najboljem, naravno. Estonci su mlada ekipa koja dobro iskorištava priliku, a drago mi je vidjeti nekog svojih godina da također igra na velikom natjecanju, to je ohrabrujuće - dodao je. 

Kako se Karlo osjeća u reprezentaciji?

- Biti u reprezentaciji je čast, pogotovo doći na Europsko prvenstvo uz centre kakve imamo. Tu sam, osjećam se ugodno, uzbuđenje je veliko, nije dugo bilo Europskog prvenstva. Za mene i moju obitelj to je to doista nešto veliko - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova
REAL SLAVIO, MODRIĆ BRILJIRAO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova

Luka Modrić bio je u prvom sastavu Reala i odigrao je vrlo dobru utakmicu. Asistirao je za vodeći gol u 14. minuti, a u 92. je izašao uz ovacije publike na Bernabeuu. A njegov suigrač se teško ozlijedio
VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban