Mateo Kovačić kapetan u 100. nastupu: I u Njemačkoj ću ići u noćne šetnje s Modrićem... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 28

Mateo Kovačić kapetan u 100. nastupu: I u Njemačkoj ću ići u noćne šetnje s Modrićem...

Mateo Kovačić kapetan u 100. nastupu: I u Njemačkoj ću ići u noćne šetnje s Modrićem...
2

Iako sam uvijek očekivao od sebe puno, da mi je netko rekao da ću doći do stotog nastupa, rekao bih mu da je lud. Daj bože da u Njemačkoj bude zlato!, dodao je Kova, a Majer naglasio: Prekidi su mi jača strana

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija je na Rujevici u prvoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3-0. Mateo Kovačić (30) predvodio je "vatrene" kao kapetan, a hrvatski veznjak odigrao je jubilarnu 100. utakmicu za hrvatsku reprezentaciju.

- Lijep osjećaj, dobio sam priliku biti i kapetan. Hvala izborniku i Perišiću i Vidi što su mi dali tu čast. Najdraži trenutak u dresu Hrvatske? Uh, nemam pojma, to mi je stvarno teško pitanje. U Katru sam se osjećao stvarno lijepo, bilo je posebno biti dio te momčadi, a nezaboravno je i srebro iz Rusije - započeo je Kovačić, a onda su mu novinari sugerirali da najljepši dio tek dolazi na Europskom prvenstvu.

Rijeka: Prijateljska utakmica izme?u Hrvatske i Sjeverne Makedonije

- Daj Bože, u prvih 100 nastupa još nije bilo zlato, daj Bože da bude u sljedećim nastupima! - dodao je.

Majer 'simultankom' riješio sve Dalićeve muke na desnom krilu! Perišić je spreman za pravi Euro
Majer 'simultankom' riješio sve Dalićeve muke na desnom krilu! Perišić je  spreman za pravi Euro

Kovačić je jedan od 11 Hrvata sa sto ili više utakmica za reprezentaciju. Od aktivnih nogometaša više nastupa imaju jedino Luka Modrić (174), Ivan Perišić (130) i Domagoj Vida (105).

Hrvatska je sad na 174...

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'
Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'

- Ima još puno do Luke! Idem korak do korak, vidjet ćemo gdje ću doći.

Pred kamerama Nove TV je dodao:

- Nevjerojatna brojka, stvarno sam ponosan na 100 nastupa. Uvijek sam očekivao od sebe da mogu doći daleko i dugo biti u reprezentaciji, ali da mi je netko rekao da ću doći do stotog nastupa, rekao bih mu da je lud.

Iza njega je uspješna sezona.

- Ispočetka mi je u Cityju bilo super, onda sam se mučio s ozljedama, pa je sjajno završilo. Šteta što smo izgubli Kup, ali osvojili smo prvenstvo i sretan sam svojom prvom sezonom u Manchesteru.

Tijekom SP-a u Katru znao je otići u kasne šetnje s Lukom Modrićem, s kojim je povezan prijateljski i kumski.

- Tradicija da tijekom velikog natjecanja izađem navečer u šetnju s Modrićem bi trebala ostati i u Njemačkoj, ako nađemo vremena i načina, to ćemo učiniti. Jedva čekamo da nam se priključi i povede nas na Euro.

Majer: Prekide vježbam

Lovro Majer zabio je prva dva gola u pobjedi 'vatrenih'. Najprije je preciznim udarcem iz slobodnog udarca doveo "vatrene" u vodstvo u 10. minuti, a krajem prvog poluvremena je zacementirao lijepu akciju u kojoj su sudjelovali još Martin Baturina i Bruno Petković, koji je asistirao petom.

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije

-  Jako sam sretan svojom igrom, kao i nastupom momčadi. Možda smo mogli biti malo bolji u nekim situacijima, biti malo bolji obrambeno početkom prvog poluvremena, ali za prvu utakmicu i više nego dobro. Drago mi je zbog golova - rekao je nakon utakmice.

Izbornik Dalić teško će zažmiriti na ovakve igre Majera, koji se ne želi isticati i tražiti mjesto u prvom sastavu.

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije

- Gledajte, ne želim pričati zbog čega bih trebao igrati. Sve je to na izborniku. Ja moram obaviti svoju zadaću. Prekidi su mi sigurno jača strana, to oduvijek volim i vježbam, i danas ih vježbam. Dobro odrađujem taj segment - dodao je Majer za Novu TV.

Vida: Kova neće proći za "džabe"

Domagoj Vida čestitao je Kovačiću, koji mu se pridružio u klubu "vatrenih" sa 100 nastupa.

- Normalno, ne kažemo bezveze da smo obitelj. To je znak pažnje, izbornik nas je to zamolio, čast nam je, čestitam mu što je ušao u klub 100, neka ga služi zdravlje da ih još puno odigra. To je odlično postignuće, malo je igrača to uspjelo, ponosni smo i sretni kada netko to ostvari. Najbitnije je da igrača izbjegne ozljede... Kovačić neće proći za "džabe", večerat ćemo ili nešto kako bi obilježili ovo postignuće. Što se tiče utakmice, jako smo dobro radili na pripremama, sretni smo i najbitnije je da se nitko nije ozlijedio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Transferi UŽIVO: Šibenik doveo Falcaa, hajdukovac u 'lokosima'
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Šibenik doveo Falcaa, hajdukovac u 'lokosima'

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Nizozemac koji je presudio Hrvatskoj više neće suditi Euro!
VEĆ JE OTIŠAO DOMA

Nizozemac koji je presudio Hrvatskoj više neće suditi Euro!

Uefa je objavila suce za utakmice osmine finala, a među njima nema Makkielea, koji je na utakmici Hrvatske i Italije podigao prašinu zbog nekoliko dvojbenih odluka
Rijeka mu dogovorila transfer, a Marco Pašalić se ne javlja klubu
ZARADIO BI VELIKI NOVAC

Rijeka mu dogovorila transfer, a Marco Pašalić se ne javlja klubu

Marco Pašalić nakon ispadanja hrvatske reprezentacija s Eura mogao bi napraviti veliki transfer. Krilni napadač zna da postoji ponuda za njega, ali nitko iz Rijeke ne može s njim stupiti u kontakt jer se ne javlja na mobitel