Obavijesti

Sport

Komentari 20

Matanović oduševio Gvardiola: 'Čudo je, bit će veliki igrač...'

Matanović oduševio Gvardiola: 'Čudo je, bit će veliki igrač...'

Puno smo pričali nakon Eura, stali iza izbornika i vjerovali smo u iskorak. Ovo je pravi putokaz, bilo je protiv Portugala jako dobro i pokazalo se da novi sustav odgovara reprezentativcima, rekao je Kustić

VIDEO

Nakon lošeg rezultata na Europskom prvenstvu pa i zbog umirovljenja Marcela Brozovića, val negative i strepnje za budućnost kao da se spustio nad hrvatsku reprezentaciju. Bilo je jasno kako će Zlatko Dalić morati napraviti određene promjene u sastavu kako bi 'vatrene' vratio na pravi put, a nakon rujanskih utakmica svi zajedno možemo odahnuti. Pred ovom momčadi su bitno blistaviji dani.

Pokretanje videa...

Dinamo čestitao rođendan Luki Modriću: 'Godine su samo broj' 00:50

Nakon poraza od Portugala, Hrvatska je u drugom kolu Lige nacija pobijedila Poljsku (1-0), a još bitnije od rezultata je solidan dojam kojeg je ostavila reprezentacija u novom sustavu, kao i neki novi pojedinci poput Igora Matanovića. Nije zabio iz 11 pokušaja, koliko ih je imao u dvije utakmice, ali je pokazao da ima njuh za pozicioniranje i naći se u prilici. Realizacija je stvar iskustva i koncentracije i vjerujemo da će se to brzo poklopiti za ovog sjajnog mladića. 

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Riječi hvale za njega je imao izbornik, predsjednik HNS-a Marijan Kustić i suigrači, a pogotovo Joško Gvardiol. Otkrio je to Kustić u razgovoru za Novu TV.

- Mladi igrači koji imaju dvojna državljanstva mogli su odabrati druge zemlje, neki su od njih i zaigrali za mlađe uzraste Njemačke ili Bosne i Hercegovine. Moram se zahvaliti svim suradnicima, pogotovo Stipi Pletikosi, koji su sudjelovali u tome da se odluče prihvatiti poziv Hrvatske. Gvardiol je rekao da je Matanović čudo od igrača, nije ga lako čuvati i poručio je da će biti veliki igrač - kazao je Kustić.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Dio javnosti zagovarao je odlazak Dalića nakon neuspjeha na Euru, ali HNS je stao uz njega. 

- Puno smo pričali nakon Eura, stali iza izbornika i vjerovali smo u iskorak. Ovo je pravi putokaz, bilo je protiv Portugala jako dobro i pokazalo se da novi sustav odgovara reprezentativcima. Tu su i mladi igrači koji su se nametnuli i sada smo u Osijeku dobili potvrdu pravog puta. Velik je bio pritisak, prije utakmice u Lisabonu pogotovo. Ali kad smo vidjeli da nova formacija i mladi igrači funkcioniraju na najbolji način, dobili smo optimizam za Poljsku - kazao je Kustić.

Neuruppin: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Italijom

Dalić je sada sam sebi kupio prijeko potreban mir. Novo okupljanje zakazano je za mjesec dana kada nas čekaju utakmice protiv Škotske i Poljske. Do tada može nastaviti kovati planove i pokušati pronaći neka nova rješenja za reprezentaciju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO