Obavijesti

Sport

Komentari 60

Marić: 'Dinamo može igrati sa svima!' Scoria: 'Jakir je složio taktiku, a Pellegrini pomogao'

Marić: 'Dinamo može igrati sa svima!' Scoria: 'Jakir je složio taktiku, a Pellegrini pomogao'
8

Neki tvrde da su Rijeka i Hajduk sad sretni jer će se Dinamo i dalje trošiti u Europi, ali nekad u nogometu nije tako nego se baš Dinamo može dići nakon ovakvog rezultata, kaže Scoria

VIDEO

Dinamo, Dinamo, Dinamoooooo!, pjevao je Silvio Marić u studiju Arena Sporta nakon remija Dinama i Betisa 1-1 pa emotivno ispalio:

- Odigrali smo vrhunski! Betis je jak, velika pobjeda.

Uz njega je bio Elvis Scoria, koji je počeo:

Pokretanje videa...

luka sučić nakon betisa 04:03

- Dinamo je bio odličan, prve lopte je sve imao, bolji ritam, šanse... Betis je zabio nakon nekoliko vezanih pogrešaka, ali bitno je bilo reagirati u drugom poluvremenu. Dinamo je u dvije utakmice bio bolji, Jakirović je dobro složio taktiku, a ekipa odigrala na 100 posto okretaja.

Strupar: Betis je velik, ali protiv Dinama to nije bio

I Branko Strupar nahvalio je "plave":

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige

- Zasluženo, u dvije utakmice Dinamo je bio bolji, izbacio je veliki Betis, koji protiv Dinama nije bio velik. Svaka čast! Paradoks je da je današnje prvo poluvrijeme bilo najbolje Dinamovo od ova četiri, a tada je primio gol, i to nakon dosta pogrešaka u jednom napadu, iz prvog udarca u okvir gola. U drugom je dijelu jedna momčad bila na terenu, Dinamo je kontrolirao sve, a Betis je nailazio na zid, nisu imali snage ni moći za drugi gol. Nema vremena za slavlje, možda koja čašica šampanjca jer ovo je velika stvar, ali jako brzo stiže Rijeka. Bit će to teška utakmica, vidjet ćemo koliko su se potrošili jer su maestralno stajali na terenu i trčali, ali ovo je i veliki podsterk za nedjelju.

Scoria: Dinamo godinama radi puno za hrvatski nogomet

Scoria ne propušta naglasiti koliko Dinamo čini za hrvatski koeficijent:

HNK Rijeka - NK Slaven Belupo

- Godinama uživamo uz Dinamo, dolaze Chelsea i slični klubovi i Dinamo ih dobiva. Igra dobro godinama u Europi, radi puno za hrvatski nogomet. U prvenstvu se muče, a ovakve dvije utakmice, ovoliko trke i koncentracije, ulazak među 16 klubova Konferencijske lige, bodovi za hrvatski nogomet...

A onda je bivši trener Rijeke uputio kritiku Španjolcima:

Pellegriniju ovo natjecanje nije važno

- Betis nije bio dobar i Pellegrini je vukao neke čudne poteze. On je Konferencijsku ligu stavio sa strane, kako drugčije objasniti da kupi Fornalsa za deset milijuna eura pa ga ne prijavi za ovo natjecanje, da danas izvadi na poluvremenu Bakambua...?! Time si je potpisao kraj. Dinamo se mučio čuvati ga, a Pellegrini je zamjenama stavio svoju ekipu u veće probleme. Dinamo je napravio sve što treba, osim pogreške kod gola.

Marić je istaknuo nekoliko pojedinaca u plavom dresu:

Rudeš deklasirao Varaždin u borbi za Prvu HNL

- Dobar ritam utakmice, iznenadili su me, jako su koncentirano igrali, nisu dali Betisu da se razvije nakon gola. Baturina je bio odličan, Hoxha, Petković, Kaneko, golman... Povijesna utakmica!

I Scoria se osvrnuo na asistenta:

- Hoxha je u prvoj utakmici griješio, bio je impresioniran, ali ima 1 na 1, danas je prošao, dao rezantnu loptu i pao je gol. U prvom poluvremenu imao je iste takve 2-3 šanse, a i u Sevilli slično.

Marić: Hoxha je brz, fali igrača u završnici

O njemu je govorio i Marić:

- Hoxha je jako brz, ali teško je kad probije ako nema ljudi u završnici, tu ima mjesta za napredak, da u završnici ne bude jedan igrač nego njih četiri-pet. No, zbog respekta prema Betisu, nisu se "plavi" previše otvarali. Neka Petković drži loptu i šalje je na stranu, a ostali bi se trebali pridodati naprijed.

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige

Nadovezao se Scoria:

Petković je odigrao vrhunski kod gola

- Sučić i Mišić su morali čuvati poziciju pa ne treba zamjeriti što nisu išli naprijed. Dinamo je bio dominantan i uzimao je 'prljave lopte', bio agresivniji. Baturina je bio sjajan, Kaneko nije snažan, ali je hrabar kad ulazi i čuva loptu. A kod primljenoga gola vezale su se nevjerojatno tri pogreške: Hoxha je pustio igrača, Perković izišao a nije smio, a Bernauer se poskliznuo. I onda je Bakambu izišao iz igre jer je kažnjen što je dao gol, haha. Kod Dinamova gola Petković je vrhunski odigrao i otvorio se 'autoput'! Nije bilo ni desnog beka ni stopera, a Miranda je mislio da ima Kaneka, ali ima ga malo sutra.

Još se malo Marić vratio na Dinamov gol, ali i na atmosferu na stadionu, gdje je bilo 18.802 gledatelja:

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige

- Tu vidimo prednost kad prođeš 1 na 1, kad imaš igrača koji napravi višak, a Kaneko je odlično pratio akciju. Šteta je kad vidim istočnu tribinu, ona je gorjela, tamo su bili najvatreniji, ali navijači su napravili fenomenalnu atmosferu, napunili su stadion i to je pridonijelo prolasku. Mentalno su se dinamovci digli, već protiv Rijeke će igrati dobro, ovaj rezultat diže i atmosferu i navijače i igrače, a tko god dođe u osmini finala je ozbiljna momčad. Bit će opet pun stadion, a Dinamo može igrati sa svima.

Ždrijeb? Ni Betis nismo htjeli...

Scoria je zaključio o ždrijebu osmine finala, koji je u petak:

- Bilo bi bolje izbjeći Aston Villu, Fiorentinu, Fenerbahce, ali tako smo mislili i za Betis pa smo ga pobijedili. Treba vjerovati. Neki tvrde da su Rijeka i Hajduk sad sretni jer će se Dinamo i dalje trošiti u Europi, ali nekad u nogometu nije tako nego se baš Dinamo može dići nakon ovakvog rezultata.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice