Obavijesti

Sport

Komentari 13

Marca otkrila dobitnika Zlatne lopte. Omaklo se sponzoru...

Marca otkrila dobitnika Zlatne lopte. Omaklo se sponzoru...

Ceremonija dodjele Zlatne lopte održava se 28. listopada u Parizu, a madridski sportski medij tvrdi da će pobjednik biti favorit kladionica Vinícius Júnior. Već su mu spremne i posebne kopačke

VIDEO

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do proglašenja najboljeg nogometaša svijeta za prošlu sezonu u izboru France Footballa i Uefe 28. listopada u dvorani Place du Châtelet u Parizu. Španjolska Marca u utorak je na naslovnici objavila kako će dobitnik Zlatne lopte biti nogometaš Real Madrida Vinícius Júnior (24).

Pokretanje videa...

01:45

"Pariz i rijeka Sena, protagonisti Olimpijskih igara, očekuju Brazilca za krunidbu kao najboljeg u sezoni 2023/24. Nogometni svijet već je priznao napadača Reala kao jednog od najvećih, a sad će France Football i njegov Ballon d'Or učiniti isto", piše madridski medij.

U prilog najavi kako će upravo Viníciusa proglasiti najboljim govori činjenica da dobavljač sportske opreme igračev sponzor Nike ponovno otvoriti trgovinu u središtu Madrida (Gran Vía) dva dana nakon ceremonije, pri čemu će baš fotografija Viníciusa sa zlatnim detaljima biti glavna. Već su spremne i njegove kopačke u zlatnoj boji, tvrdi Marca.

Brazilac jest favorit prema kladionicama, na njegovu pobjedu koeficijent je oko 1,45, prati ga europski prvak Rodrigo s koeficijentom 4, a na trećem je mjestu Viníciusov klupski suigrač i europski doprvak s Engleskom Jude Bellingham (17).

"Nogometaš koji je odrastao u Flamengu pokazuje što znači 100 posto vjerovati u svoje sposobnosti, rasti u različitosti kako bi svakom pokazao da se trud isplati, u ovom slučaju u obliku zlata koje traži svaki nogometaš, o čemu sanja i čemu teži", dodaju u Marci.

U zadnja dva desetljeća vladavine Lionela Messija (osam) i Cristiana Ronalda (pet nagrada) od ostalih su se ugurali samo Luka Modrić 2018. i Karim Benzema 2022. Zadnji Brazilac na krovu svijeta bio je Kaká još 2007.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova
REAL SLAVIO, MODRIĆ BRILJIRAO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova

Luka Modrić bio je u prvom sastavu Reala i odigrao je vrlo dobru utakmicu. Asistirao je za vodeći gol u 14. minuti, a u 92. je izašao uz ovacije publike na Bernabeuu. A njegov suigrač se teško ozlijedio