Obavijesti

Sport

Komentari 0

Manchester City dobio parnicu usred suđenja stoljeća! Protiv njega svjedočili Arsenal i United

Manchester City dobio parnicu usred suđenja stoljeća! Protiv njega svjedočili Arsenal i United

Komisija je utvrdila da je liga pogriješila kada je blokirala novi sponzorski ugovor koji je City dogovorio s Etihadom krajem prošle godine

VIDEO

Manchester City ostvario je veliku pobjedu u pravnoj borbi s Premiershipom nakon što su nova pravila o sponzorskim ugovorima proglašena nezakonitima. U presudi koja će imati dalekosežne posljedice za najviši rang engleskog nogometa, komisija je odlučila da su propisi, kojima se nastojalo spriječiti klubove da napuhuju sponzorske ugovore s tvrtkama povezanim s njihovim vlasnicima, u suprotnosti sa Zakonom o tržišnom natjecanju. Također su zaključili da je liga pogriješila blokirajući dva takva ugovora Manchester Cityja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gvardiol i fotka iz djetinjstva 01:37

Aktualni prvaci Engleske, u vlasništvu Abu Dhabija, koji se suočavaju sa 115 optužbi za kršenje financijskih pravila lige u odvojenom slučaju, tužili su ligu ove godine. Tvrdili su da su pravila, uvedena nakon saudijskog preuzimanja Newcastle Uniteda i izmijenjena u veljači, nepravedna.

VIDEO Liverpool je preuzeo vrh Premiershipa, Aston Villa ga prati u stopu. Slavio i Chelsea
VIDEO Liverpool je preuzeo vrh Premiershipa, Aston Villa ga prati u stopu. Slavio i Chelsea

"Manchester City zahvaljuje uglednim članovima Arbitražnog suda na njihovom radu i razmatranjima te pozdravlja njihove zaključke", izjavili su iz kluba, očito zadovoljni presudom.

Ova presuda mogla bi omogućiti Cityju i drugim klubovima sklapanje značajno većih ugovora s povezanim stranama. Očekuje se da će klub tražiti naknadu troškova i štete, dok će Premier liga vjerojatno morati izmijeniti ili potpuno ukinuti sustav. Drugi klubovi također bi mogli tražiti odštetu ako smatraju da su zbog ovih pravila pretrpjeli štetu.

Težak udarac za Arsenal! Ključni igrač se ozlijedio pred veliki derbi, bit će spreman za Dinamo
Težak udarac za Arsenal! Ključni igrač  se ozlijedio pred veliki derbi, bit će spreman za Dinamo

Komisija je utvrdila da je liga pogriješila kada je blokirala novi sponzorski ugovor koji je City dogovorio s Etihadom krajem prošle godine. Cityjev prethodni desetogodišnji ugovor s tom aviokompanijom iz Abu Dhabija već je predmet zasebnog postupka o 115 optužbi.

Chelsea razbio Wolverhampton, zabio je i povratnik Joao Felix
Chelsea razbio Wolverhampton, zabio je i povratnik Joao Felix

Otkriveno je da su predstavnici Arsenala, Manchester Uniteda, Liverpoola i West Hama svjedočili protiv Cityja i u korist lige, zajedno s Brentfordom, Bournemouthom, Fulhamom i Wolverhamptonom. No unatoč tomu, "plavi" iz Manchestera izvojevali su važnu pobjedu usred “nogometnog suđenja stoljeća”. Slučaj Premier lige protiv Cityja zbog 115 navodnih kršenja financijskih pravila sada je u trećem tjednu od očekivanih deset tjedana suđenja. Ako klub proglase krivim, mogao bi se suočiti s velikim kaznama, pa čak i ispadanjem iz lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Drama bivše NBA zvijezde kraj Jablanice: Poplava mu odnijela hidrocentralu, jedva se spasio
ZA DLAKU IZBJEGAO SMRT

Drama bivše NBA zvijezde kraj Jablanice: Poplava mu odnijela hidrocentralu, jedva se spasio

Iako je i sam pretrpio veliku materijalnu štetu, Mirza Teletović se bez razmišljanja stavio na raspolaganje svim potrebitima