Obavijesti

Sport

Komentari 23

Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'

Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'

Napadačke vještine su mu apsolutno sulude za čovjeka koji je i vrhunski obrambeni igrač, jedan je od hvalospjeva na račun hrvatskog reprezentativca koji je zabio spektakularan gol u remiju protiv Newcastlea

VIDEO

Manchester City je prošle godine doveo Joška Gvardiola kako bi prvenstveno pojačao obrambeni dio momčadi, ali vjerojatno ni oni sami tada nisu bili svjesni da su dobili igrača koji može sve. Razbijati suparničke napade, ali i kreirati, driblati pa i zabijati!

Pokretanje videa...

Joško Gvardiol ljetne dane provodi na plaži u Novigradu 00:37

Da je hrvatski reprezentativac ogroman potencijal, vidjelo se još tamo kada se tek ugurao među seniore Dinama kao 17-godišnjak, ali zaista je nevjerojatno koliko je napredovao pod Pepom Guardiolom u samo godinu dana. Nevjerojatno je fizički moćan, tehnički još i potkovaniji, a razumije nogomet kao nikad prije. Sve je to plod suradnje s jednim od najvećih trenera svih vremena koji je bio svjestan kakvo je blago dobio u svoje ruke. Izbrusio ga je u jednog od najboljih braniča na svijetu.

Newcastle United v Manchester City - Premier League - St James' Park

I to Joško pokazuje svaku utakmicu, a protiv Newcastle pokazao je još jedan djelić magije iz svog bogatog repertoara. City je remizirao na St. James Parku (1-1) u 6. kolu Premier lige, a jedini gol zabio je hrvatski reprezentativac u 35. minuti. Bilo je to u maniri najubojitijih golgetera.

Primio je loptu u suparničkom šesnaestercu i po lijevoj strani sjurio se prema golu, lažnjakom poslao protivnika nazad u svlačionicu pa desnom nogom predivno pogodio malu mrežicu u donjem desnom kutu. Zagrlio je suigrače pa razvukao onaj svoj zarazni osmijeh. Ostavio je u čudu navijače Cityja koje je oduševio svojom majstorijom, ali suigrače to nije previše iznenadilo. Znaju oni itekako za što je sve Joško sposoban. 

Premier League - Newcastle United v Manchester City

Ovo mu je ukupno peti gol za City otkako je došao u klub, a zanimljivo, sve je zabio u 2024. godini. Tako je postao tek jedan od tri obrambena igrača koja su zabila pet golova u ovoj kalendarskoj godini. Prije njega su to napravili Fabian Schär iz Newcastlea i Arsenalov Gabriel. 

Društvene mreže su 'eksplodirale'. Sipaju hvalospjeve na račun hrvatskog reprezentativca. 

- Čovjek je najkompletniji branič na svijetu. Doslovno može napraviti sve.

- Uvjeren sam da će Gvardiol postati jedan od najboljih ikad. Napadačke vještine su mu apsolutno sulude za čovjeka koji je i vrhunski obrambeni igrač. Može te proći u malim prostorima i dobro pucati.

Premier League - Newcastle United v Manchester City

- Nemam riječi koliko je on briljantan i senzacionalan. Pa on nije branič!

- Uvijek je tu u važnim trenucima - samo su neki od komentara.

I čisto da podsjetimo. Tek su mu 22 godine. Još nije ni blizu ostvario što može, a kako se razvija, nogometni svijet će u godinama pred nama tek shvatiti kakva je klasa Joško Gvardiol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu
TOČI, JOŠKO

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu

Krasno je primio proigravanje Grealisha, Burna driblingom poslao u prošlost pa Tonaliju kroz noge zabio fantastičan gol u drugi kut. Joško Gvardiol opet je briljirao

Pogledajte nemile scene sukoba trenera Istre i ljutitih navijača
NOVI OKRŠAJ

Pogledajte nemile scene sukoba trenera Istre i ljutitih navijača

Trener Istrana Paolo Tramezzani sukobio se s navijačkom skupinom Demoni nakon utakmice tijekom koje su ga ponovno gnjusno vrijeđali s tribine. Navijači Istre nisu zadovoljni igrom svoje momčadi
Bjelica brzo detektirao problem: Dinamu nedostaje više trke, pa veseli povratak ključnog trkača
DANAS PROTIV LOKOMOTIVE

Bjelica brzo detektirao problem: Dinamu nedostaje više trke, pa veseli povratak ključnog trkača

Plus+ Novi trener Dinama sigurno neće eksperimentirati s pozicijama igrača, Pjaca i Hoxha neće biti 'wing-backovi', Pierre-Gabriel više neće igrati lijevog beka. Svi će igrati na prirodnim pozicijama...