Obavijesti

Sport

Komentari 34

Luka, igraj i za 'svoj' Dinamo!

Luka, igraj i za 'svoj' Dinamo!
8

Real ima puno skuplju momčad, od Terzićeve Borussije. Real do finala nije izgubio, Borussia ima dva poraza. Real je kod kuće prvak, Borussia tek peta. Na Real je koeficijent 1,60, na Borussiju 5,40

VIDEO

Točno deset godina i jedan tjedan prošlo je od prvog Lukinog finala. I kornera koji pamte svi Realovi navijači, u trećoj minuti nadoknade, kada je naciljao glavu Sergija Ramosa za gol za 1-1 i ulazak u produžetak, u kojem su ‘kraljevi’ slomili gradskog rivala Atletico 4-1.

Pokretanje videa...

Dalić o kazni za Modrića 03:21

Na terenu su uz Modrića bili Ronaldo, Benzema, Bale, Di Maria, Khedira, Ramos, Casillas..., a na klupi, baš kao i danas, Carlo Ancelotti (64). Otad je Luka pet puta osvojio Ligu prvaka i došao do nestvarnih 25 trofeja s Realom.

Večeras, od 21 sat, na Wembleyu lovi rekordni 26., čime bi ušao u klupsku povijest kao najtrofejniji nogometaš svih vremena. Svaki je drag, svaki je poseban, ali ovaj možda ipak nešto malo posebniji. Jer Luka Modrić večeras će igrati i za svoj Dinamo. Ako Real pobijedi, Dinamo će iduće sezone krenuti tek u playoffu Lige prvaka. Mjesec dana kasnije nego ijedne prethodne.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich

- Tjedan uoči finala vrijeme provodim s obitelji i prijateljima, kao uvijek. Mirno spavam. A na dan utakmice ručam tjesteninu i piletinu pa pogledam seriju ili film da me uspava. Odspavam popodne pola sata ili sat vremena - rekao je Modrić, koji protiv Borussije ima po tri pobjede, poraza i remija.

Ove je sezone osvojio naslov španjolskog prvaka, a europska titula bila bi kruna. Realu će ovo biti 18. finale u Kupu europskih prvaka, odnosno Ligi prvaka, a u dosadašnjih 17 dvoboja za trofej madridska momčad je doživjela svega tri poraza.

LaLiga - Real Madrid Celebrate Winning LaLiga

Završila je tek peta u njemačkom prvenstvu, golemih 27 bodova iz prvaka Bayera iz Leverkusena. U svom je trećem finalu Lige prvaka, a u prethodna dva osvojila je pehar 1997. godine pobjedom protiv Juventusa 3-1 golovima Rieldea (dva) i Rickena, a izgubila je 2013. u njemačkom obračunu od Bayerna 2-1. Tada je prvi gol na utakmici zabio Mario Mandžukić, a pobjedu je Bavarcima donio Arjen Robben u 89. minuti.

Real ima puno skuplju momčad, prema Transfermarktu vrijedi čak 1,04 milijarde eura. Najskuplji igrač Jude Bellingham vrijedi 180 milijuna eura i došao baš je iz Dortmunda. Vinicius Junior vrijedi 150 milijuna eura, a 38-godišnji Modrić osam milijuna. Borussijina momčad vrijedi 465,4 milijuna eura, od čega po 40 milijuna Brandt, Kobel, Malen, Schlotterbeck i Maatsen.

Bundesliga - FC Augsburg v Borussia Dortmund

Trener njemačke momčadi je 41-godišnji Hrvat rođen u Njemačkoj Edin Terzić, koji je godinama radio u stožeru Slavena Bilića, pa i pomagao skautiranjem dok je Bilić vodio "vatrene".

Real do finala nije izgubio utakmicu, u skupini s Napolijem, Bragom i berlinskim Unionom imao je svih šest pobjeda, a u nokaut fazi izbacio je Leipzig (ukupno 2-1), Manchester City na penale (4-4) i Bayern (4-3). Ukupno devet pobjeda i tri remija.

Borussia je do finala došla sa sedam pobjeda, tri remija i dva poraza. U skupini je s 11 bodova bila ispred PSG-a, Milana i Newcastlea, pa izbacila PSV (ukupno 3-1), Atletico (5-4) i PSG (2-0).

Finale između Reala i dortmundske Borussije od 21 sat prenosi HTV 2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice