Obavijesti

Sport

Komentari 40

Lovren se želi vratiti u Dinamo, ali postoje dvije prepreke...

Lovren se želi vratiti u Dinamo, ali postoje dvije prepreke...

Lovren se želi vratiti na Maksimir i vjerojatno završiti karijeru gdje je započeo njegov put prema nogometnom vrhu. Bio bi to kraj veličanstvene karijere koja je obilovala trofejima i uspjesima na klupskoj i reprezentativnoj razini

VIDEO

Koliko god neki kritizirali naše prvenstvo zbog pada kvalitete ili loše infrastrukture, činjenica je da je HNL postao odskočna daska koja može lansirati put ka reprezentaciji.

Pokretanje videa...

dinamo 01:26

Nekada je to bilo nepojmljivo, ali danas je sasvim normalno da u HNL-u imamo igrače poput Ivana Perišića, Josipa Brekala, Marka Pjace, Marka Roga. Povremene ili aktualne hrvatske reprezentativce i igrače koji su okusili najjače lige na svijetu. I nije nemoguće da do 15. veljače, kada u ponoć završava prijelazni rok, ugledamo još jednog proslavljenog 'vatrenog'!

Hoće li se Lovren vratiti u Dinamo?

Kako smo pisali u srijedu, Dinamo je žestoko zagrizao za dovođenje Dejana Lovrena iz Lyona! Uspjeli su dovesti Roga iz Cagliarija, ali situacija oko srebrnog i brončanog hrvatskog reprezentativca je kompliciranija. 

Zagreb: 1. HNL, 1. kolo, NK Dinamo - NK Istra 1961

Lovren se želi vratiti na Maksimir i vjerojatno završiti karijeru gdje je započeo njegov put prema nogometnom vrhu. Bio bi to kraj veličanstvene karijere koja je obilovala trofejima i uspjesima na klupskoj i reprezentativnoj razini. U prvom mandatu u Dinamu od 2007. do 2009. skupio je 57 utakmica uz tri gola i asistenciju. Na leđima su mu 34 godine i jasno je da su pred njim još minimalno dvije sezone na vrhunskoj razini, a ne treba ni spominjati da bi bio veliko pojačanje za maksimirski klub. Prvo zbog liderskih kvaliteta i ogromnog iskustva, a potom i neupitnog nogometnog znanja.

Zagreb: Europska liga, 4. kolo, Dinamo - Ajax

Kao i uvijek, problem su financije. Bivši hrvatski reprezentativac ove sezone odigrao je tek 11 utakmica u svim natjecanjima, a u posljednje tri nije ni nastupio pa francuski klub vrlo vjerojatno ne bi imao ništa protiv njegovog odlaska, posebice zbog ogromne godišnje plaće od četiri milijuna eura. 

Lovrenu ugovor istječe sljedeće ljeta pa postoje dvije mogućnosti. Da ga Lyon pusti na posudbu u Dinamo do kraja sezone ili da raskinu s njim ugovor, što je pitanje bi li pristali na to. Naravno, morat će i Dejan znatno spustiti potraživanja ako se želi vratiti na Maksimir jer je s 400 tisuća eura mjesečno jedan od najplaćenijih igrača u francuskom klubu.

Kako god, Dinamo-Lyon i Lovren nemaju puno vremena za dogovor jer prijelazni rok u Hrvatskoj završava u četvrtak u ponoć, a 'modri' će ga čekati do srijede poslijepodne. Ako se ne realizira njegov povratak u plavi dres, hrvatski prvak okrenut će se Cipraninu Konstantinosu Laifisu s kojim su sve dogovorili i samo čeka zeleno svjetlo za dolazak u Zagreb na liječnički pregled.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne