Obavijesti

Sport

Komentari 199

Ljudi, dobro došli u Crotterdam!

Ljudi, dobro došli u Crotterdam!
5

U glavnoj ulici ispred Pleina stigla je i ekipa iz Knina, negdje pronašla ljestve, pa na svoj način "označila" svoj teritorij. Dečki su objesili veliku (25x4) zastavu pa glasno zapjevali

VIDEO

Netko je u velikoj masi bio šaljiv, pa poručio: Dobro došli u Crotterdam.

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Dobrodošli u Crotterdam: 25.000 dobro raspoleženih hrvata feštalo prije velikog finala 01:11

Hrvatski navijači opet su napravili veliku feštu, raspjevali se po ulicama Rotterdama, napravili feštu za pamćenje. U Nizozemskoj se među našim fanovima puno priča je li ovo bilo najmasovnije gostovanje hrvatskih navijača u povijesti. Teško pitanje, ali svi su se složili kako je u svakom slučaju ovo bio spektakl.

Navijačka atmosfera na ulicama Rotterdama  uoči večerašnje utakmice između Hrvatske i Španjolske

- Uh, teško pitanje, za mene ovaj Rotterdam spada u Top tri najboljih gostovanja s hrvatskom reprezentacijom. Ovu priču mogu usporediti s onim legendardnim gostovanjem u Berlinu 2006. godine na utakmici protiv Brazila, kao i prošlogodišnjim gostovanjem u Beču. Tad nas je na stadionu bilo 20-ak tisuća, ne znam kad nas je negdje bilo više - priča nam Martin (55), redoviti pratitelj "vatrenih" iz Šibenika.

POGLEDAJTE VIDEO: DJEVOJČICA ZAPJEVALA U PRIJENOSU UŽIVO

I baš to, Rotterdam je u nedjelju postao - Crotterdam. U centru grada svirale su hrvatske pjesme, bila je to prava "kockasta" ludnica. A konobari i vlasnici kafića su zadovoljno trljali ruke.

Navijačka atmosfera na ulicama Rotterdama  uoci večerašnje utakmice između Hrvatske i Španjolske

- Spektakl! Jednom u životu sam vidio ovakvu gužvu u ovoj ulici, bilo je to na nekoj europskoj utakmici Feyenoorda. Tad je policija priopćila kako se ovdje nalazi osam tisuća navijača, o tome se i danas priča u gradu. Ali, vjerujte ni ovo nije daleko, ludi ste - kaže nam Daniel (33), konobar u već legendarnom kafiću Plein.

Ti dečki čiji nam je kafić već danima dnevni boravak pustili su nas i na krov kuće (kafića), cijela je ulica doista izgledala spektakularno. Zastave su stizale sa svih strana svijeta, a onda su se pojavili i - tamburaši.

- Dečki, prva pjesma mora biti za Luku Modrića - poručili su tamburaši iz Širokog Brijega prije nego je ispred njih nastao pravi delirij.

A onda je krenulo:

- Ostani tu, tu je tvoja mati, ostani tu još će sunce sjati, ostani tu snove čuvaj samo za nju, ostani tu... - krenula je pjesma, a navijači su doslovce poludjeli.

POGLEDAJTE VIDEO: PROGNOZA FINALA

U popularnom Pleinu opet se pojavio Tin Srbić koji s društvom danima boravi u Amsterdamu. A svjetski gimnastičarski prvak bio je jasan.

- Ma daj, ovo je spektakl, ovog nema nigdje. Baš nigdje.

U glavnoj ulici ispred Pleina stigla je i ekipa iz Knina, negdje pronašla ljestve, pa na svoj način "označila" svoj teritorij. Dečki su objesili veliku (25x4) zastavu, pa glasno zapjevali.

Navijačka atmosfera na ulicama Rotterdama  uoci večerašnje utakmice između Hrvatske i Španjolske

- Mare i Kate, di su da se vrate...

A ta je pjesma izazvala opće oduševljenje među brojnim navijačima hrvatske nogometne reprezentacije. Na repertoaru su se brzo našli "Bili cvitak", "Cesarica", "Nije u šoldima sve". I baš ta zadnja pjesma najbolje je označila stanje među brojnim hrvatskim navijačima u Rotterdamu. Oprostite, Crotterdamu. 

Za kraj smo u velikoj gužvi naletjeli na simpatične dečke iz Zaboka. Jedan je bio gladan...

- Kaj bi bil gladan, ja već danima jedem tekuće i viš kak sam ispal super - dobacio mu je prijatelj.

Navija?ka atmosfera na ulicama Rotterdama  uo?i ve?erašnje utakmice izme?u Hrvatske i Španjolske

Dečki iz Rotterdama, točnije društva "Viva Croatia" i "Sinovi" organizirali su korteo hrvatskih navijača koji je oko 16 sati iz Pleina krenuo prema De Kuipu. 

- Ljudi, sad za sve nas ide pjesma "Moja domovina", a onda kreće korteo prema stadionu, to će biti oko nekih sat vremena hoda. Znači "Moja domovina", pa krećemo prema stadionu. Naravno, tko želi može i dalje ostati ovdje, ali probajte barem doći na utakmicu, nek nas bude što više - poručio je Danijel, predstavnik "Viva Croatije".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 199

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice