Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lena Stojković i Ivan Šapina su nosili hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara

Lena Stojković i Ivan Šapina su nosili hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara
8

Hrvatske boje u Parizu branilo je 73 sportaša u 16 sportova koji su osvojili sedam medalja. Stojković je bila brončana u taekwondou, Šapina je ostao bez medalje u tijesnoj borbi protiv Kubanca

VIDEO

U Parizu na stadionu Stade de France održana je svečanost zatvaranja 33. izdanja ljetnih Olimpijskih igara na kojima je nastupilo više od 10 tisuća sportaša iz 206 zemalja, uključujući i reprezentaciju izbjeglica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića 02:26

Sve hrvatske medalje

Hrvatske boje u Parizu branilo je 73 sportaša u 16 sportova koji su osvojili sedam medalja. Podsjetimo, zlata su osvojili džudašica Barbara Matić i veslači Martin i Valent Sinković, srebro su osvojili vaterpolisti i tenisačica Donna Vekić, a bronce strijelac Miran Maričić, atletičarka Sandra Elkasević i taekwondoašica Lena Stojković.

Svečanost je počela u Jardins des Tuileries, gdje se nalazi Olimpijski kotao, a Zaho de Sagazan i zbor Academie Haendel-Hendrix izveli bezvremenski klasik "Sous le ciel de Paris" slavne Edith Piaf.

Pjesma je pratila gašenje olimpijskog kotla i odlazak plamena, u rukama osvajača četverostruke zlatne medalje, francuskog plivača Leona Marchanda prema Stade de Franceu gdje se nastavilo "slavlje".

Stojković i Šapina nosili barjak

Uslijedio je mimohod zastava, hrvatsku su nosili taekwondoaši Lena Stojković i Ivan Šapina. Podsjetimo, Stojković je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49 kg, dok je Šapina zauzeo peto mjesto na Olimpijskim igrama u kategoriji do 80 kg, nakon što je ponajprije spletom nesretnih okolnosti u polufinalnom dvoboju ostao bez finala, a kasnije i bez brončanog odličja.

Za razliku od svečanosti otvaranja koja je prvi put u povijesti održana izvan stadiona, brodskim mimohodom ili mimoplovom duž rijeke Seine, punih šest kilometara i u nazočnosti oko 300 tisuća gledatelja, ceremonija zatvaranja se održala na stadionu Stade de France.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Obožavateljica iz Kine: Modriću sam u Osijek donijela svjetiljku u obliku kuće u kojoj je odrastao
POSEBAN DAR POSEBNOG FANA

Obožavateljica iz Kine: Modriću sam u Osijek donijela svjetiljku u obliku kuće u kojoj je odrastao

Plus+ Živim i radim u Rotterdamu i četvrti sam put došla u Hrvatsku samo zbog utakmice. Luka je prepoznao kuću i nasmijao se, dopalo mu se. Kao i kad sam mu rekla da je meni draža ta kuća od vile u kojoj sad živi u Madridu, kaže Liliana

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić