Obavijesti

Sport

Komentari 118

Leko: Na ovom terenu ne možeš igrati! Ne bi bilo nezasluženo ni da su oni prošli, a sad slavlje...

Leko: Na ovom terenu ne možeš igrati! Ne bi bilo nezasluženo ni da su oni prošli, a sad slavlje...

Stvorila se fama da ne možemo pobijediti na nekim stadionima, a zasluženo idemo u finale. Volim vjerovati da se sreća zasluži, kazao je trener Hajduka nakon pobjede u Koprivnici

VIDEO

Hajduk je bio u lošoj seriji na početku godine i izgubio četiri utakmice, ali Ivan Leko odveo je svoju momčad u finale Kupa nakon tijesne pobjede protiv Slaven Belupa (1-0) u Koprivnici zahvaljujući penalu Marka Livaje.

- Utakmica je baš bila kakvu smo očekivali. Doduše, nadali smo se boljem terenu pa da se može nešto više odigrati, ali po tradiciji su utakmice Slavena i Hajduka ovdje pune duela i ekscesa. Veliki je ulog bio, ulaznica za finale. Nije to bila lijepa utakmica, ali vidjeli smo dvije momčadi koje su htjele dobiti. Mi smo zaslužili pobjedu. Dugo nismo dobili ovdje, stvorila se fama da ne možemo pobijediti na nekim stadionima, ali pobijedili smo i u Osijeku i ovdje. Zasluženo idemo u finale - rekao je trener Hajduka za MAXSport.

Pokretanje videa...

Hajduk u Dortmundu 00:57

Imao je primjedbu na travnjak stadiona Ivan Kušek Apaš.

- Teško je na terenu koji nije poliven vodom i gdje je trava pet centi. Ne moš igrat nogom. Nije to kupovanje alibija, ali vidjeli smo u drugom dijelu da se može nešto. Kad gledamo televiziju, Premierligu i Champions ligu, to je nešto drugo. Infrastruktura nam nije dobra, a mi treneri pokušavamo biti pragmatični, igrati direktno i na odbijance. Tužan sam zbog toga, ali to je naša realnost. Trebamo ulagati koliko možemo da nam nogomet raste.

 

Bizarna situacija dogodila se u prvom dijelu, prskalice su nakratko prekinule utakmicu.

- Prskalice su se upalile u 30. minuti, ali nisu se prije. To je stvar odluke što paše domaćinu. Nastojiš trenirati i pripremati za idealne uvjete. Protivnik je bio dobar. I da su oni prošli, ne bi bilo nezasluženo. Volim vjerovati da se sreća zasluži i da smo je mi zaslužili.

'Imali smo puno tuge, ali ovo ćemo znati proslaviti'

Hajduk će u finalu 24. svibnja na Rujevici igrati protiv Šibenika za Rabuzinovo sunce.

- Finale je uvijek najveća utakmica koju možeš igrati u bilo kojoj zemlji, stadion je podijeljen 50-50. Naravno, želiš je dobiti, ali to je za nas daleko, za mjesec i po dana. Bili smo pod velikim pritiskom, treba se odmoriti i malo proslaviti, to će doći. Imamo još puno do toga.

Za vikend slijedi prvenstveni Jadranski derbi, hoće li biti vremena za slavlje?

- Ima vremena, proslavit ćemo jer ovo treba proslaviti. Šta ti je nogomet ako ne uspiješ slavit i tugovat? Imali smo ove godine puno tuge, ali ćemo ovo znati proslaviti - istaknuo je trener Hajduka.

'Dojam? Sinoć smo gledali City - Bayern...'

Spominjao je u najavi da ga ne zanima dojam koliko rezultat.

- Nisam rekao da me ne zanima dojam, već da nam je ovo utakmica sezone i da je stravično bitna za obje ekipe. Sinoć smo gledali Manchester City - Bayern na odličnom terenu, a danas smo gledali utakmicu na terenu na kojem ne možeš povezati tri dodavanja. Dojam je uvijek bitan. Naravno bitan je i karakter i spirit, a to je moja momčad danas pokazala. Rekli smo da na ovakvim terenima moraš biti frajer i mangup. Nikad nisam niti ću reći kako dojam nije bitan.

Zašto je kasno mijenjao?

- Netko mora donositi odluke. Nekad one ispadnu dobro, a nekad loše. Bili smo stabilni i nismo dali protivniku puno. Ja ne volim mijenjat samo kako bih mijenjao. Koga ćeš izvaditi, Livaju? Benrahoua koji je bio najbolji? Krovinovića koji donosi mentalitet? Bili smo dovoljno stabilni i imali dovoljno energije te smo tako procijenili. Svaka odluka je teška i uvijek će netko biti nezadovoljan.

Što će ova pobjeda značiti za nastavak sezone?

- Imamo niz dobrih rezultata. Stabilizirali smo nažalost to drugo mjesto protiv Istre u utakmici u kojoj smo zaslužili pobijediti. Meni je najdraže vidjeti sve ove ljude koji žive za nogomet kako se smiju. Od čistačica do igrača, kad su sretni je najljepše. Moramo se prisjetiti kako veći dio sezone igramo bez četiri do pet dobrih igrača. Pobijedili smo u gostima u Koprivnici i u Osijeku, a svi znate koliko su to teška gostovanja. Put do finala nije bio lak - zaključio je Leko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 118

VIDEO

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima