Obavijesti

Sport

Komentari 12

Legende objavile popis mladih 'vatrenih'! Olić i Kranjčar zvali Vuškovića, Mikića, Matkovića...

Legende objavile popis mladih 'vatrenih'! Olić i Kranjčar zvali Vuškovića, Mikića, Matkovića...

Što se popisa tiče, želja mi je u rad U-21 reprezentacije uključiti i dečke koji su mlađi, ali su veliki talenti. Želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da pripadaju mladoj reprezentaciji već sada, naglasio je Ivica Olić

VIDEO

Novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić uputio je 23 poziva i osam pretpoziva, a reprezentacija će se za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo okupiti u ponedjeljak 2. rujna u Zagrebu, objavio je HNS.

POGLEDAJTE VIDEO: Spomen ploče Oliću i Mandžukiću

Pokretanje videa...

08:29

Mladi "vatreni" nastavljaju s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine koje će se igrati u Slovačkoj. Protivnici protiv kojih Hrvatska igra na domaćem terenu su Farski Otoci 5. rujna u Zagrebu u 17:00 sati (Sportski centar Rudeš) i Portugal 10. rujna u Karlovcu u 19:00 sati na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Pozvana dvojica 17-godišnjaka

Novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić sastavio je popis i uputio pozive igračima na koje računa za predstojeće akcije.

- Što se popisa tiče, želja mi je u rad U-21 reprezentacije uključiti i dečke koji su mlađi, ali su veliki talenti, pa tako imamo dvojicu 17-godišnjaka - Luku Vuškovića koji se već dokazuje u seniorskom nogometu i Nou Mikića za kojeg svi reprezentativni i klupski treneri imaju samo pohvale. Tu su i Matković (2006.), Zvonarek i Buljan (obojica 2005. godište), želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da pripadaju mladoj reprezentaciji već sada. Imamo jako dobru konkurenciju, mlada reprezentacija je svim igračima prilika da dodatno napreduju i pokažu da svojim znanjem, ali još važnije, karakterom, radom i mentalitetom, jednog dana mogu biti kandidati za A reprezentaciju - zaključio je Olić.

Farske Otoke dobiti, s Portugalom se potući

U stručnom stožeru U-21 reprezentacije, uz Olića, na funkciji pomoćnih trenera bit će Niko Kranjčar i Marko Krnjić, dok će ulogu trenera vratara obnašati Vladimir Vasilj.

- Vjerujem da smo okupili odličan stožer, zahvaljujem Savezu na podršci i pomoćnicima koji su prihvatili ovaj izazov kojem se jako veselimo jer smatramo da imamo odličnu mladu ekipu s puno potencijala. Čekaju nas dvije potpuno drugačije utakmice - protiv Farskih Otoka smo veliki favoriti, a potom protiv Portugala želimo pokazati da smo kod njih imali samo jedan loš dan i da im možemo parirati. Ovo su mladi dečki kod kojih su oscilacije i pogreške normalne i prihvatljive, ali ono na čemu ću inzistirati jest žestok rad, maksimalan angažman i snažno zajedništvo - to mora krasiti svaku hrvatsku reprezentaciju - naglasio je izbornik Olić.

Popis igrača za utakmice protiv Farskih otoka i Portugala:

Golmani: Nikola Čavlina (Lokomotiva), Franko Kolić (Osijek), Borna Buljan (Hajduk)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Noa Mikić (Dinamo), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk)

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893), Lovro Zvonarek (SK Sturm Graz), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Marko Capan (Hajduk)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Dinamo), Dion Drena Beljo (Rapid Beč), Ante Crnac (Raków Częstochowa), Franjo Ivanović (Rijeka), Anton Matković (Osijek)

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Mateo Lisica (Istra 1961), Ivan Mandić (Vukovar 1991), Marin Prekodravac (Šibenik), Gabriel Rukavina (Rijeka), Mirko Sušak (Lokomotiva), Fran Žilinski (Lokomotiva), Phil Noah Pesch (Borussia Moenchengladbach).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi
OBITELJSKE VEZE

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi

Plus+ Markov tata i Darijeva mama su brat i sestra, a do sada su dvaput igrali međusobno na utakmicama Splita i Slaven Belupa. Svatko ima po jednu pobjedu, ali i jedan zabijeni gol protiv bratića...