Obavijesti

Sport

Komentari 3

Legendarni trener je tri dana prije smrti poslao emotivnu poruku: 'Tu bacite moj pepeo'

Legendarni trener je tri dana prije smrti poslao emotivnu poruku: 'Tu bacite moj pepeo'

Ne žalite, smijte se, hvala vam na svemu. Treneri, igrači, navijači, bilo je fantastično, pazite na sebe i na svoj život. Živite ga, poručio je Sven-Göran Eriksson

VIDEO

Prije tri dana bila je premijera dokumentarca o posljednjim mjesecima njegova života, a na kraju su prikazali oproštajnu poruku koju uspio izustiti u posljednjim danima života. I koja slama srce. 

- Ovo mjesto djeluje tako umirujuće, ispod planine je na kojoj je moj otac odrastao. Ispred je Sunne, gdje sam rođen, i Thornsb, gdje sam odrastao. Uvijek sam mislio kako je ovo jezero krasno mjesto za spavati, tu se osjećam kao kod kuće. U njega se može baciti pepeo - rekao je legendarni švedski trener Sven Göran Eriksson.

Bio je teško bolestan, godinu dana borio se s rakom gušterače, ali nažalost bolest je bila jača. Eriksson je preminuo u ponedjeljak u 78. godini života. Ostavio je ogroman trag u nogometnom svijetu, vodio je Lazio, Romu, Manchester City i čak pet godina sjedio je na klupi engleske nogometne reprezentacije. 

- Ovo je jako tužan dan. Eriksson je stvorio posebne uspomene za sve engleske navijače, nitko nikad neće zaboraviti pobjedu 5:1 u Münchenu protiv Njemačke pod Svenovim vodstvom. On će s pravom biti prepoznat i zauvijek zapamćen po svom značajnom radu s engleskom reprezentacijom i širem doprinosu nogometu - rekao je prvi čovjek Engleskog nogometnog saveza Mark Bullingham.

FILE PHOTO: England Press Conference

Poruke sućuti njegovoj obitelji uputili su svi njegovi bivši klubovi, ali i one koje nije vodio. Toliko je velik u nogometnom svijetu bio legendarni Šveđanin. Živio je turbulentan život, ali ga je proživio onako kako je htio. I za kraj je poslao poruku svima.

- Nije bio život, nego bajka. Bio je predivan, a na kraju sam morao platiti. Svi se bojimo smrti, ali to je dio života, morate to naučiti prihvatiti. Nadam se da će ljudi reći da sam dobar čovjek, ali to neće govoriti svi. Nadam se da ćete me pamtiti kao pozitivnog tipa koji se trudio dati sve od sebe. Ne žalite, smijte se, hvala vam na svemu. Treneri, igrači, navijači, bilo je fantastično, pazite na sebe i na svoj život. Živite ga! Zbogom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!