Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kva kva kva, brža sam od tebe: Motociklistu je usred utrke u Australiji uletjela patka...

Kva kva kva, brža sam od tebe: Motociklistu je usred utrke u Australiji uletjela patka...

Na sastanku povjerenstva za sigurnost već smo razgovarali o tome da moraju poboljšati ograde. Ako udarimo patku ili valabija, to može biti opasno. I za životinje i za nas, rekao je jedan od Moto GP vozača

VIDEO

Najbolji svjetski motociklisti na trenutak su imali dojam da se nalaze u zoološkom vrtu, a ne na utrci. Tijekom kvalifikacija za utrku Svjetskog motociklističkog prvenstva u Australiji, razne životinje su u nekoliko navrata ušle na stazu i prekidale utrku. Prvo je stazom prošetala patka, za njom valabi pa su se pojavili i tobolčari. Možda su čuli u društvu kako su u Australiju stigli najbrži motori na svijetu pa su se htjeli okušati s njima.

Šalu na stranu, motociklisti voze brzinom preko 200 km/h, da se netko od njih sudario sa životinjom, posljedice su mogle biti ozbiljne. Upravo zbog toga su se motociklisti požalili nadležnima. Utrka se odvija na Phillip Islandu, a na tome području obitava veliki broj životinja. Ograde im ne predstavljaju neki poseban problem pa su lakoćom uskočile na stazu.

730727113

- Na sastanku povjerenstva za sigurnost već smo razgovarali o tome da moraju poboljšati ograde. Ako udarimo patku ili valabija, to može biti opasno. I za životinje i za nas - rekao je Suzukijev vozač Alex Rins. 

Video valabija koji trčkara stazom možete pogledati OVDJE

Samo pukom srećom u petak je nesreću izbjegao Španjolac Espargaro. Tijekom kvalifikacija mu je na stazu izletio valabi u kojeg se zamalo sudario. Dok je on to prepričavao na sastanku povjerenstva za sigurnost, oni su mu se smijali. Odriješito im je odgovorio.

- Razumijem da bi to nekome moglo biti smiješno, ali to je jako važno pitanje za sigurnost. Za mene je to neprihvatljivo. Bilo je vrlo opasno. Da sam udario valabija pri brzini od 220 kilometara na sat, to je mogla biti vrlo teška nesreća - kazao je Španjolac.

Utrka Moto GP klase vozi se u nedjelju. Nadamo se samo kako su organizatori nešto naučili iz ovoga...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne